Avustralya ve Yeni Zelanda'nın ortaklaşa düzenlediği FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda heyecan 3 maçla sürdü. ABD ve Hollanda 1-1 berabere kalırken Portekiz Vietnam'ı 2-0'la geçti. Günün son maçında Nijerya, 1-0 geri düştüğü maçta ev sahibi Avustralya'yı 3-2 yendi.

FIFA Kadınlar Dünya Kuapsı’nda heyecan B ve E Grubu’ndaki maçlarla sürdü. E Grubu’nda günün ilk maçında ABD ve Hollanda karşılaştı. Avrupa temsilcisi 17’de Jill Roord’un golüyle öne geçti. ABD 62’de Lindsey Horan’la beraberliği yakaladı ve maç 1-1 bitti. Bir diğer maçta Portekiz 7. dakikada Telma Encarnaçao ve 21. dakikada Francisca Nazareth’in golleriyle Vietnam’ı 2-0 mağlup etti. Bu sonuçların ardından ABD ve Hollanda 4’er puanla ilk ikide. Portekiz 3 puanla 3. ve puanı olmayan Vietnam son sırada.

B Grubu’nun tek maçında ev sahibi Avustralya ve Nijerya karşılaştı. Kangurular 45+1’de Emily van Egmond’un golüyle 1-0 öne geçti. 45+6’da Uchenna Kanu sahneye çıktı ve maça denge geldi. Osinachu Ohale 65’te Nijerya’yı öne geçiren gole imza attı. 72’de Asisat Oshoala skoru 3-1 yaptı. Avustralya 90+10’da Alanna Kennedy’yle farkı 1’e indirdi ancak bu gol geri dönüşe yetmedi. Nijerya 2023 Dünya Kupası’nda galibiyet alan ilk Afrika takımı oldu. Bu sonuçların ardından Nijerya 4 puanla grup liderliğine yükseldi. Kanada 4 puanla ikinci ve Avustralya 3 puanla 3. durumda. Puanı bulunmayan İrlanda son sırada.

Dünya Kupası’nda İspanya ve Japonya tam gaz