Şampiyonlar Ligi'nde Nuri Şahin'in çalıştırdığı Borussia Dortmund, Real Madrid önünde ilk yarıyı 2-0 önde kapadı. İkinci yarı fırtına gibi esen Real Madrid maçı 5-2 kazandı. Arda Güler 90'da oyuna girdi ve son golün hazırlayıcısı oldu.

Şampiyonlar Ligi’nin üçüncü haftasında Nuri Şahin’in çalıştırdığı lider Borussia Dortmund, son şampiyon Real Madrid’e Santiago Bernabeu’da konuk oldu. Futbolculuk kariyerinde formasını giydiği iki takımın maçında Nuri Şahin takımının başında yer alırken Real Madridli milli futbolcu Arda Güler karşılaşmaya yedekler arasında başladı. Mücadeleyi Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan da tribünde takip etti.

İspanya’nın başkentinde dolu tribünler önünde başlayan maça konuk ekip etkili girdi. Sekizinci dakikada Malen’in sağdan çevirdiği topa Guirassy penaltı noktasından vurdu ancak top kaleci Courtois’da kaldı. İlerleyen bölümde Real Madrid top üzerindeki hakimiyetini artırsa da pozisyon üretmekte zorlandı. Karşılaşmada ilk yarım saatlik dilim geride kalırken Nuri Şahin’in öğrencileri rakip kaleye kalabalık geldi. Ceza sahası içerisinde sırtı dönük topla buluşan Guirassy’nin nefis pası sonrası Malen bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ve Hollandalı oyuncunun şutunda top filelere geçince Borussia Dortmund deplasmanda öne geçti.

İspanyollar daha ne olduğunu anlamadan Almanlar dört dakika içinde Bernabeu tribünlerine ikinci şoku yaşattı. İlk golün sahibi Malen bu kez sağ kanattan getirdiği topla golün hazırlayıcısı oldu. Malen’ın yerden kaleye paralel çevirdiği topa arka direkte dokunan Bynoe-Gittens takımı adına skoru 2-0 yaptı.

Yediği golün ardından Real Madrid maçtaki en büyük tehlikesini yarattı. Hücuma çıkan Rüdiger’in ceza sahasına orta yaptığı pozisyonun ardından topla buluşan Rodrygo zor pozisyonda şutunu çekti ancak top direkten döndü. Açılan top Bellingham’da kaldı fakat İngiliz yıldız da çektiği şutta direkleri aşamadı. Maçta temponun arttığı bu dakikalarda bu kez Brandt pozisyona girip farkı üçe yükseltmeye çok yaklaştı ancak Courtois nefis bir kurtarışla takımını oyunda tuttu. Dev maçta soyunma odasına Borussia Dortmund’un iki farklı üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya iki teknik adam da oyuncu değişikliği yapmadan başlarken devreye etkili giren taraf Real Madrid oldu. ‘Los Blancos’ 52’nci dakikada sol bek Mendy’den başlayıp sağ bek Vasquez’in şutuyla sonuçlanan net bir fırsat geliştirdi ancak kaleci Kobel topu kornere çelmeyi başardı. Mücadelede bir saatlik dilim dolarken Mbappe sağ taraftan sıfıra inip içeriye ortaladı.. Ceza sahasında iyi yükselen Rüdiger’in kafa vuruşu da etkili olunca Real Madrid farkı bire indirdi.

Dortmund’un kısa sürede iki gol bulduğu maçta Real Madrid de rakibine aynı tarifeyi uyguladı. Rüdiger’in golünden iki dakika sonra savunma arkasına sarkan Mbappe vuruş yapmaya hazırlanırken savunma yatarak müdahalede bulundu. Açılan topa hareketlenen Vinicius boş kaleye yaptığı vuruşta ağları sarsınca maça bir anda denge geldi ve durum 2-2 oldu.

82’nci dakikada Dortmund kontratağında net bir fırsat yaşandı. Beier’in şutunda Courtois çok zor bir şutu kurtarmayı başardı. Hemen ardından gelişen Real Madrid atağında Carvajal’in yaşadığı ağır sakatlık sonrası hem sağ beki hem de kaptanlığı devralan Lucas Vasquez sağ kanattan adeta rakibi Brandt’la girdiği ikiye bir sonrası ceza sahasına girip dar açıdan uzak doksana çektiği şutta takımını öne geçirdi ve durum 3-2’ye geldi.

Golün hemen ardından Dortmund tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenmişken Vinicius kendi yarı alanının orta bölgelerinde taç çizgisine yakın bir alanda topu çalıp hücuma kalktı. Brezilyalı yıldızın yaklaşık 70 metrelik deparı sonrası yay üzerinden uzak köşeye çektiği sert plasede Kobel bir kez daha çaresiz kaldı ve Real Madrid maçı 4-2’ye getirip adeta Almanların fişini çekti.

90’ıncı dakikada milli futbolcu Arda Güler oyuna dahil oldu. Oynanmayan süre olarak en az dört dakikanın gösterildiği maçın son anlarında Arda Güler orta yuvarlak içerisinde harika bir çalım atarak takımını atağa kaldırdı. Devamında Vinicius bir kez daha tek başına slalom atarak ceza alanına girdi ve bu kez de sol ayağıyla fileleri sarsıp durumu 5-2’ye getirdi.

Kalan kısa sürede başka gol olmayınca Real Madrid 2-0 yenik duruma düştüğü Nuri Şahin’in Borussia Dortmund’u karşısında galibiyet ve üç puanı 5-2’lik skorla aldı.

Devler Ligi’nde günün diğer maçlarında şu sonuçlar alındı:

Monaco-Kızılyıldız, 5-1
Milan-Club Brugge, 3-1
Arsenal-Shakhtar, 1-0
Juventus-Stuttgart, 0-1
Sturm Graz, Sporting Lizbon, 0-2
PSG-PSV, 1-1
Girona-Slovan Bratislava, 2-0
Aston Villa-Bologna, 2-0

Beşiktaş derbisi öncesi Galatasaray’a Yunus Akgün şoku