Şampiyonlar Ligi'nde ikinci hafta başladı. Güne Borussia Dortmund taraftarlarının yaptığı UEFA karşıtı koreografi ve takımın maçta elde ettiği 7-1'lik zafer damga vurdu. Kızılyıldız'ı mağlup eden Inter'de de Hakan Çalhanoğlu gol sevinci yaşadı.

Şampiyonlar Ligi’nin ikinci haftası oynanan dokuz maçla başladı. Nuri Şahin’in çalıştırdığı Borussia Dortmund evinde Celtic’i ağırladı. Karşılaşma öncesi Dortmund’un ‘Sarı Duvar’ olarak adlandırılan tribününde yapılan koreografi güne damga vurdu. Sarı-siyahlı taraftarlar “UEFA Mafya. Spor umurunuzda bile değil, tek derdiniz para” mesajını verdi. Deplasman tribününü dolduran Celtic taraftarları ise Filistin ve Lübnan bayrakları açtı.

Filistin’e desteğiyle bilinen Celtic taraftarları bu kez de Lübnan bayrağı açtı.

İlk hafta maçında Club Brugge’ü 3-0 mağlup eden Nuri Şahin’in Borussia Dormund’u bu sezon seyircisi önünde çıktığı ilk Şampiyonlar Ligi maçında da farka koştu. Karim Adayemi’nin ilk yarıdan hat-trick yaptığı, Sehrou Guirassy’nin iki ve Emre Can’la Felix Nmecha’nın birer gol kaydettiği maçı sarı-siyahlılar 7-1 kazandı. İskoç temsilcisinin tek golü Daizen Maeda’dan geldi.

Günün bir diğer maçında Türkiye A Milli Futbol Takımı Kapanı Hakan Çalhanoğlu’nun formasını terlettiği Inter, Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’ı Milano’da konuk etti. Mavi-siyahlılar maça Hakan Çalhanoğlu’nun muazzam frikik golüyle 1-0 öne geçerek başladı. Hakan Nisan 2010’da Wesley Sneijder’in CSKA Moskova filelerine gönderdiği duran toptan bu yana Inter formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde frikik golü kaydeden ilk isim oldu.

Mücadelenin devamında Marko Arnautovic, Lautaro Martinez ve Mehdi Taremi’nin ayağından üç gol daha bulan Inter karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı ve Şampiyonlar Ligi’nde bu sezonki ilk galibiyetini elde etti.

Yaz transfer döneminde bir kez daha Manchester City’nin yolunu tutan İlkay Gündoğan, takımına tekrar imza atmasının ardından ilk golünü Slovan Bratislava deplasmanında kaydetti. Manchester City maçtan Foden, Haaland ve McAtee’yle de goller bularak 4-0 galip ayrıldı.

Şampiyonlar Ligi’nde aynı gece oynanan maçlarda alınan toplu sonuçlar şöyle:

Stuttgart-Sparta Prag, 1-1
Salzburg-Brest, 0-4
Slovan Bratislava-Manchester City, 0-4
Borussia Dortmund-Celtic, 7-1
Leverkusen-Milan, 1-0
Inter-Kızılyıldız, 4-0
Barcelona-Young Boys, 5-0
PSV-Sporting, 1-1
Arsenal-PSG, 2-0

EuroCup’taki Türk derbisini Bahçeşehir, BGM’deki ilk maçını Galatasaray kazandı