Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk sarı-kırmızılıların Konyaspor'u 2-1 mağlup ettiği maçta takımının başındaki 100'üncü karşılaşmasına çıktı. Başarılı teknik adamın 100 maçlık serüvenindeki karnesi oldukça başarılı.

Süper Lig’in ikinci haftasında oynanan maçta Galatasaray Konyaspor’a konuk oldu ve rakibini Kerem ile Barış Alper’in golleriyle 2-1 mağlup etti. Lige ikide ikiyle giren Sarı-kırmızılılarda bu karşılaşma teknik direktör Okan Buruk için ayrı bir anlam taşıdı. Başarılı teknik adam iki sezonda iki şampiyonluk yaşadığı takımının başında 100’üncü kez görev aldı.

Konyaspor deplasmanında ‘dalya’ diyen Buruk’un Galatasaray’ın başındaki 100 maçlık serüveni başarılı performansıyla öne çıktı. İki sezonda iki Süper Lig ve bir Süper Kupa zaferi yaşayan, geride kalan sezonu kırılmadık rekor bırakmadan zirvede tamamlayan Okan Buruk, sarı-kırmızılıların başındaki 100 maçta 77 galibiyet ve 10 beraberlik elde etti, 13 kez ise sahadan yenilgiyle ayrıldı. 50 yaşındaki teknik adam bu süreçte 2.4 puan ortalaması tutturdu.

Okan Buruk takımının başındaki ilk iki sezonunda lige başlangıçlarda sıkıntı yaşamıştı. 2022-23 sezonu açılışını Antalyaspor deplasmanındaki galibiyetle açan Buruk ikinci maçında Giresunspor’a kendi sahasında yenilmişti. 2023-24 sezonunda ise henüz ilk haftadaki Kayserispor deplasmanından beraberlikle ayrılan Okan Buruk’un Galatasaray’ı bu sezon ilk kez ilk iki haftadan altı puan çıkarma başarısı gösterdi.

Futbolculuk kariyerinde Galatasaray formasıyla yedi kez şampiyonluk sevinci yaşayan Buruk bu sezon da ipi göğüsleyerek Galatasaray’ın 10 şampiyonluğuna doğrudan katkı sağlamaya çabalayacak.

Galibiyet ‘küskün’ (!) kanatlarla geldi