Galatasaray Süper Lig altıncı hafta maçında Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-1 yendi. Okan Buruk teknik direktörlük kariyerindeki 13'üncü büyük maçında dokuzuncu galibiyetini aldı.

Okan Buruk 2022-23 sezonunun başında Galatasaray’a imza attı. Bu andan itibaren bu sezon dahil 13 büyük maça çıktı. Bu maçlardan sonuncusu dün akşam Kadıköy’de oynandı. Fenerbahçe ile karşı karşıya gelen son iki sezonun şampiyonu Galatasaray rakibini 3-1 mağlup ederek Kadıköy’de bir kez daha sarı-lacivertlilere üstünlük kurdu.

Son sekiz sezonda rakibine karşı Kadıköy’de galibiyet sayısında 3-2’lik üstünlük yakalayan Cimbom bu üç galibiyetin ikisini Okan Buruk yönetiminde üçer golle aldı. Buruk’un yalnızca Fenerbahçe’ye karşı değil, genel büyük maç karnesi göz doldurdu.

Opta verilerine göre Okan Buruk yönetiminde Fenerbahçe’ye konuk olduğu üç Süper Lig maçının ikisini kazanan Galatasaray (1B), daha önceki 23 Kadıköy ziyaretinde aldığı galibiyet sayısını eşitledi (2G 6B 15M). Aynı verilere göre 2017/18 sezonundan bu yana Süper Lig’de Fenerbahçe’yi en fazla mağlup eden teknik direktör Okan Buruk. Buruk Akhisar Belediyespor ve Başakşehir’in başındayken de Fenerbahçe’ye büyük zorluk yaşatmıştı.

Galatasaray yetenek ve zekayla kazandı, Fenerbahçe psikolojik olarak kaybetti

2009-10’dan sonra lig tarihine ikinci kez altıda altı yaparak başlayan Galatasaray’da Okan Buruk (2G 1B) Süper Lig tarihinde Galatasaray’ın başında Fenerbahçe’ye konuk olduğu ilk üç maçta mağlubiyet yaşamayan ikinci teknik direktör oldu (Jupp Derwall; Mayıs 1985-Eylül 1986 arasında 1G 2B). Bir başka Opta verisine göre Süper Lig tarihinde en az 10 derbide (Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray & Trabzonspor) görev yapan Türk teknik direktörler arasında en yüksek galibiyet yüzdesinin sahibi de Okan Buruk (%69; 9/13).

Avrupa’da Young Boys’a karşı verilen sınavla eleştiri oklarını üstüne çeken Okan Buruk lige yapılan kusursuz başlangıçla yeniden göze girdi. Buruk’un takımı Fenerbahçe galibiyetiyle 12. kez üst üste deplasman maçı kazandı. Böylelikle Fenerbahçe’nin 2011’de yakaladığı rekor mahiyetindeki seriyi de egale etmiş oldular. Galatasaray şu an Avrupa’nın 10 büyük liginde puan kaybetmeyen altı takımdan da biri. Bir başka Opta verisine göre altıncı hafta sonunda ligde 20 gole ulaşan Cimbom lig tarihinde altıncı karşılaşmalar itibariyle bu sayıya ulaştığı dördüncü sezonu yaşıyor. Tablonun yegâne mimarı Okan Buruk.

Son iki sezon takımını şampiyonluğa ulaştıran Buruk Fenerbahçe deplasmanındaki galibiyetle yeniden rüzgarı arkasına aldı. Sarı-lacivertlilere beş puan fark atarak sezona giren Cimbom bir kez daha şampiyonluğun en büyük favorisi olduğunu gösterdi.

Okan Buruk, Jose Mourinho’ya ‘Hoş geldin’ dedi: Kadıköy’de Galatasaray bayramı

Dünya basını derbiyi böyle gördü: Jose Mourinho ‘Ağlayan Kişi’ oldu