Atletico ve Real arasındaki Madrid derbisinde hakem sahaya yağan yabancı maddeler sebebiyle soyunma odasına gitti. Geri dönüşte Correa son saniye golü atıp takımına bir puan kazandırdı. İşte Avrupa futbolunda günün öne çıkan maçları ve özetler...

29 Eylül Pazar günü Avrupa futbolunda birbirinden özel maçları vitrine çıkardı. İspanya’da Madrid derbisi oldukça olaylı geçerken İngiltere’de ‘Kırmızı Şeytanlar ve Spurs karşılaştı. İşte günün maçları, özet görüntüleri ve sonuçlar.

Atletico derbide puanı uzatmalarda gelen golle aldı

La Liga’nın sekizinci haftasında Atletico ve Real arasında Madrid derbisi oynandı. ilk yarısı golsüz geçen maçın ikinci devresi futbolda yaşanabilecek her şeye sahne oldu. 64’üncü dakikada rakip yarı sahanın ortalarında kazanılan serbest vuruşu Modric kısa pasla kullandı. Sol çizgide topla buluşan Vinicius’un sıfıra inip arka direğe kestiği topa sert vuran Militao rakip fileleri havalandırıp takımını öne geçirdi. Golün ardından Atletico tribünleri sahaya yabancı madde yağdırdı. Bunun üzerine karşılaşmanın hakemi takımları soyunma odasına davet etti ve oyun yaklaşık 20 dakika durdu.

Devamında stadyumda anons yapıldı ve bir kez daha madde atılması durumunda karşılaşmanın tatil edileceği açıklandı. Bu şartlarda tekrar başlayan karşılaşmada Simeone’nin öğrencileri beraberlik için daha kalabalık hücum etmeye başladı. 90+5’te savunma arkasına sarkan Correa, kaleci Courtois’yı çalımlayıp topu filelere gönderdi ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını havaya çekti. Devamında VAR’dan gelen inceleme sonrası Correa’nın geriden çıktığı tespit edilince gol geçerli sayıldı ve skora denge geldi.

Oldukça gergin seyreden maçta iki takım oyuncuları sık sık birbirleriyle tartıştı. 90+9’da Altetico’dan Marcos Llorente rakibine yaptığı sert faul sonrası sarı kart görse de VAR’dan gelen uyarının ardından katın rengi kırmızıya döndü. Madrid derbisinde son düdük skor 1-1’ken çaldı. Beraberlik sonrası Real’in puanı 18’e, Atletico’nunki ise 16’ya yükseldi.

İspanya’da aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Celta Vigo-Girona, 1-1
Athletic Bilbao-Sevilla, 1-1
Real Betis-Espanyol, 1-0

‘Düşler Tiyatrosu’nda Tottenham şov yaptı

Premier Lig’in altıncı hafta maçında sezonu istediği gibi açamayıp beş maç sonunda yedi puanda kalan iki ekipten Manchester United ve Tottenham karşılaştı. Old Trafford’da oynanan maça konuk ekip çok hızlı bir başlangıç yaptı. United’ın hızlı hücumunu kesen Mickey van de Ven kazandığı topu uzun mesafe sürerek rakip ceza alanına girdi. 23 yaşındaki Hollandalı stoperin sıfıra inip arka direğe çevirdiği topu boş kaleye gönderen Brennan Johnson topu filelere gönderdi ve takımını öne geçirdi. İlk yarı bu skorla devam ederken devrenin son anlarında ‘Kırmızı Şeytanlar’ın yıldız oyuncusu Bruno Fernandes, James Maddison’a yaptığı faulün ardından direkt kırmızı kartla oyundan atıldı. Old Trafford’da soyunma odasına Tottenham’ın tek farklı üstünlüğüyle gidildi.

Bir kişi eksik kalan rakibine karşı etkinliğini artıran Spurs ikinci yarıya Kulusevski’nin golüyle başlayıp farkı ikiye yükseltti, 77’de ise Solanke’yle bir kez daha fileleri sarsıp iyice rahatladı. ‘Düşler Tiyatrosu’nda kalan sürede başka gol olmadı. Tottenham, Manchester United deplasmanından üç puanı üç golle aldı. Premier Lig’de günün diğer maçında Ipswich Town ve Aston Villa 2-2 berabere kaldı.

Zeki Çelik’in Roma’sı Venezia’yı 2-1 mağlup etti

Teknik direktör değişimine gidip Daniele De Rossi’nin yerine Ivan Juric’i getiren Zeki Çelik’in formasını giydiği Roma, Serie A’nın altıncı haftasında Venezia’yla karşılaştı. Milli futbolcu Zeki Çelik’in ilk 11’de soyunduğu maçta ilk yarı Venezia’nın 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Konuk ekibin golünü eski Rizespor futbolcusu Pohjanpalo kaydetti.

İkinci yarıda başkent temsilcisi geri dönüş gerçekleştirdi. 74’te Cristante ve 83’te Pisilli’yle golleri bulan Roma, 1-0 yenik duruma düştüğü maçı 2-1 kazandı ve puanını dokuza yükseldi. Venezia ise dört puanda kalarak haftayı küme düşme hattında kapattı.

Serie A’da aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Torino-Lazio, 2-3
Como-Verona, 3-2
Empoli-Fiorentina,0-0
Napoli-Monza, 2-0

Bundesliga’da gün bol gollü geçti, Hoffenheim tarihi farkı düşündüğü maçta yenildi

Bundesliga’nın beşinci haftası oynanan iki maçla geçildi. Bol gollü karşılaşmaların ilkinde Beşiktaş’ın hafta içindeki rakibi Eintracht Frankfurt, Holstein Kiel’le deplasmanda karşılaştı. Can Uzun’un sonradan dahil olup 22 dakika sahada kaldığı maçı Frankfurt 4-2 kazandı ve  haftayı Bayern’in bir puan ardında ikinci sırada tamamladı. Günün diğer maçında ise Hoffenheim ilk 12 dakikasında 3-0 öne geçtiği maçın 18’inci dakikasında kırmızı kart görerek 10 kişi kaldı. Devamında Werder Bremen kısa süre içerisinde üç gol bularak skoru eşitledi ve soyunma odasına 3-3’le gidildi. Bremen ikinci yarının başında bir gol daha bulup 3-0 yenik durumdan 4-3 öne geçti. Werder Bremen tarihi maçı kazanarak üç puanı hanesine yazdıran taraf oldu.