Atletico Madrid ve Real Madrid arasında oynanan derbi mücadelesi yaşanan tribün olayları nedeniyle 20 dakikaya yakın duraksamıştı. Sahaya yabancı madde atan taraftarlarla ilgili karar çıktı, bir kişinin stadyuma girişi ömür boyu yasaklandı.

La Liga’nın sekizinci haftası Madrid derbisine sahip oldu. Atletico Madrid’in Real Madrid’i konuk ettiği maçın ikinci yarısında istenmeyen olaylar yaşandı. Real’in golü bulup öne geçmesinin ardından Atletico tribünlerinden sahaya yabancı maddeler atıldı. Bunun üzerine karşılaşmanın hakemi takımları soyunma odasına davet etti ve mücadeleye ara verildi. Yaklaşık 20 dakikalık duraksamanın ardından stadyumda bir daha madde atılırsa maçın tatil edileceği anonsu yapıldı. Takımların sahaya dönmesinin ardından kaldığı yerden devam eden karşılaşma Atletico’nun uzatma dakikalarında bulduğu golle 1-1 sona erdi.

Metropolitano Stadı’nda yaşanan olaylarla ilgili Atletico Madrid kulübü karşılaşma biter bitmez soruşturma başlattı. Yapılan incelemelerin ardından Real Madrid kalecisi Thibaut Courtois’ya yabancı madde attığı tespit edilen bir kişinin ömür boyu stadyuma girmekten men edildiği bildirildi. Sahaya madde fırlatan diğer taraftarların kimlik tespiti yüzlerinde maske olmasından dolayı yapılamadı. Atletico taraftarların bundan sonra yüzlerini gizleyecek şekilde maskelerle tribüne girmelerinin de yasaklanacağını duyurdu.

Courtois sakatlandı

Bununla birlikte karşılaşmada maddelerin hedefi olan eski Atletico kalecisi Courtois’dan Real Madrid’e kötü haber geldi. Karşılaşma esnasında sakatlık geçiren Belçikalı kalecinin sakatlığı nedeniyle yaklaşık üç hafta forma giyemeyeceği ve milli aranın ardından takıma katılacağı bildirildi. 32 yaşındaki file bekçisi bu süreçte Şampiyonlar Ligi’ndeki Lille ve La Liga’daki Villareal maçlarını kaçıracak. Real Madrid’de Kylian Mbappe’nin de sakatlığı sürüyor.

Olaylı Madrid derbisinde her şey var, kazanan yok