Kadınlar Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı elde eden ilk Türk takımı olan Galatasaray, organizasyon tarihindeki ilk iç saha maçını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadı. Cim-bom, Roma'yı ağırladığı maçtan 6-1 yenik ayrıldı.

Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edip Türkiye adına bir ilke imza atan Galatasaray, organizasyon tarihindeki ilk iç saha maçına çıktı. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmada Roma’yı ağırlayan sarı-kırmızılılar mücadeleye istedikleri gibi başlayamadı.

Maçın yedinci dakikasında Roma’nın kazandığı korneri Giugliano kale sahası önüne ortaladı. Savunmanın arasından iyi yükselen Cissoko’nun kafa vuruşunda top köşeden filelere gitti ve Roma öne geçti. 24’te fark ikiye çıktı. Kumagai’nin sol kanada gönderdiği pasta topla buluşan Hanshaw, kale sahası içine ortaladı. Bu noktaya hareketlenen Giacinti’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak uzak köşeden ağlarla buluştu. İlk yarının son anlarında Roma’da Glionna’nın sağdan kullandığı korner atışında Kumagai kafayı vurdu, hakem Tess Olofsson, Arzu Karabulut’un elle oynadığını belirterek penaltı noktasını gösterdi. Giugliano’nun kullandığı penaltı atışında kaleci Gamze Yaman’ın müdahale ettiği top üst direğe de çarparak oyun alanına geri döndü, devamında savunma topu uzaklaştırdı ve ilk yarı sona erdi.

İkinci yarıya da Roma etkili girdi. 54’üncü dakikada orta sahada topla buluşan Giugliano soldan atağa katılan Haavi’ye pasını aktardı. Bu futbolcu çaprazdan ceza sahasına girip çok sert bir vuruşla topu ağlara yolladı ve durum 3-0 oldu. Mücadelede ilk bir saatlik dilim geride kalırken sol kanatta topla buluşan Haavi, savunmanın arkasına hareketlenen Giugliano’ya ortaladı. Bu futbolcunun kale sahası içinden bekletmeden vuruşunda top ağlara gidip durum 4-0’a geldi.

Dakikalar 76’yı gösterirken Galatasaray kadın futbolu adına tarihi bir an yaşandı. Sol kanatta topla buluşan Ecem Cumert, ceza sahasına ortaladı. Savunmada müdahale eden Troelsgaard’ın ters vuruşunda meşin yuvarlağı önünde bulan Staskova, yakın mesafeden düzgün bir şutla fileleri havalandırdı ve durum 4-1’e geldi. Bu gol Türk kadın futbolunun Şampiyonlar Ligi düzeyindeki ilk golü olarak kayıtlara geçti.

84’te Roma farkı yeniden dörde yükseltti. Pilgrim’in sağdan kullandığı korner atışında savunmadan seken top Haavi’nin önünde kaldı. Bu futbolcunun kale sahasına doldurduğu meşin yuvarlağa Pandini kafayı vurarak takımının beşinci golünü kaydetti. 87’nci dakikada Pilgrim’in pasında ceza sahası dışında topla buluşan Corelli, uzaktan sert vurdu. Kaleci Gamze Yaman’ın kontrol etmek istediği top bu oyuncunun bacaklarının arasından geçerek filelerle buluştu. Karşılaşma Roma’nın 6-1’lik galibiyetiyle sona erdi.

Metin Ülgen: Ancak bu kadarını yapabildik

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ülgen gruptaki üç takımın da Avrupa’da deneyim sahibi olduklarını aktardı. Son 16 turuna kaldıklarında rakipleri tek tek incelediklerini de vurgulayan Ülgen, “Rakipler tempolu ve temaslı oynuyorlar, iyi oyunculara sahipler. Kendi sahamızda biraz açık oynadığımızda bu fark da skora yansıdı. Biz cevap veremedik. Bireysel hatalar da gelince farklı bir skor oluştu. Şampiyonlar Ligi çok önemli bir yer ve önemli takımlar var. Buradan ders çıkaracak olursak, ligde şampiyon olmamız durumunda seneye daha farklı olabilir. Ama bir tecrübe mutlaka gerekiyor. İlk kez yer aldığımız bir ligde ancak bu kadarını yapabildik” dedi.

Şampiyonlar Ligi’nin farklı bir arena olduğunu belirten Ülgen şöyle devam etti:
“Biz de takımları tanımış olduk. Çok tempolu ve temaslı oynuyorlar. Türkiye’de faul olanlar, ne yazık ki Avrupa’da olmuyor. Savunma anlamında daha dikkatli olsaydık, kontratağa yönelik oynasaydık belki biraz oyunu tutabilirdik.”