Hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan ve futboldan ömür boyu men cezası alan eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Kulüpler Birliği toplantısına katıldı ve başkanlara veda etti.

11 Aralık Pazartesi 2023 Türk futbol tarihine kara bir sayfa olarak geçti. 1-1 biten Ankaragücü – Rizespor maçından sonra başkent ekibi eski başkanı Faruk Koca hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı. Meler’in elmacık kemiği kırıldı ve Meler iki gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Hakem geçen hafta sonu oynanan İstanbulspor – Konyaspor karşılaşmasıyla yeniden sahalara döndü.

Faruk Koca Ankaragücü başkanlığından istifa etti, bir süre tutuklu kaldı ve ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. TFF’den beş yıl hak mahrumiyeti cezası alan Koca kurallar gereği üç yılı aşkın süreyle ceza aldığı için ömür boyu futboldan menedildi.

Koca bugün Maslak’ta Kulüpler Birliği toplantısına katıldı. Eski Ankaragücü Başkanı diğer kulüp başkanlarıyla vedalaştıktan sonra binadan ayrıldı. Vedalaşma sonunda Kulüpler Birliği başkanı Ali Koç Faruk Koca’yı uğurladı.