Victor Osimhen'in Antalyaspor karşısında kaydettiği röveşata golü topa vurduğu yükseklik bakımından dünya futbol tarihine geçti. Galatasaray'ın yıldızının bu sansasyonel bitirişi dünya spor kamuoyunda da geniş yankı uyandırdı.

Galatasaray’ın süper yıldızı Victor Osimhen’in Süper Lig’de Antalyaspor’a karşı kaydettiği röveşata golü dünya futbol tarihine geçti. Nijeryalı starın vuruş anında topa temas ettiği yükseklik 2,32 metre olarak ölçüldü. Bu sayı, jeneriklere geçen golü 2,30 metre yükseklik sınırını aşan iki röveşata golünden biri olarak kayıtlara geçirdi.

Dünya futbol tarihinde şimdiye kadar ölçülen en fazla vuruş yüksekliğine sahip röveşata golü Cristiano Ronaldo’ya ait. Portekizli yaşayan efsane, 2017-2018 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid’in Juventus’u deplasmanda 3-0 yendiği maçta 2,38 metre yükseklikten attığı röveşata golüyle bu alanda zirvede bulunuyor.

Osimhen ise 2.30 metre barajını geçen tarihteki ikinci isim oldu. Puskas ödülüne aday olması beklenen golde Osimhen’in ayağı 2,32 metre yükseklikte topla buluştu.

Dünya bu golü konuşuyor

Osimhen’in harika röveşata golü İtalyanlar başta olmak üzere tüm dünyada önemli yankı uyandırdı. İşte nefis golün dış basındaki yansımaları:

Corriere dello Sport: Osimhen süper bir röveşata golü attı ve Mertens’e koştu. Napoli’den Galatasaray’a kiralık giden yıldız golcü, Antalyaspor karşısında skoru belirledi: 3-0.

Tutto Napoli: Osimhen sakatlıktan dev bir patlamayla döndü. Yıldız golcü harika bir röveşata golü kaydederek kalitesini yeniden gösterdi.

Il Mattino: Osimhen’e bak Napoli! Nijeryalı yıldız Antalyaspor ağlarına harika bir röveşata golü kaydetti.

Area Napoli: Osimhen kelimenin tam anlamıyla inanılmaz bir atletik hareketle topa yaklaşık 3,5 metre yükseklikte vurmayı başardı. Bir futbolcu ve genel olarak her sporcu için neredeyse insanüstü bir hareket.

AS: Maça yedek başlayan ve 78’inci dakikada Icardi’nin yerine oyuna giren Osimhen, Türkiye liginde yılın golünü kaydetti.

A Bola: Bu bir uçan bisiklet mi? Bu, Zorro mu? Hayır, bu Osimhen!

Noticias ao Minuto: Osimhen’in muazzam röveşata golü mutlaka Puskas Ödülü’ne aday olacaktır.

Gistmania: Osimhen’in ağızları açık bırakan röveşata golü, Antalyaspor karşısında skoru belirledi.

Afrik Foot: Osimhen attığı röveşata golüyle sahne ışıklarını üzerine topladı.

Desporto: Osimhen’in çılgın röveşata golü Puskas’a kesinlikle aday olacaktır.

Ismail Jakobs’un sakatlık durumu netleşti: Derbiye yetişecek mi?