Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos'un başkanlığını yürüten Dimitris Giannokopoulos'tan iddialı bir açıklama geldi. Yunan temsilcisinin çılgın başkanı "Sıradaki NBA şampiyonunu OAKA'ya getirin" dedi.

Geride kalan günlerde Atina’daki tarihi Panathenaic Stadyumu’nda  düzenlenen açık hava basketbol turnuvasında taraftarlarının huzuruna çıkıp uzun yıllar unutulmayacak görüntülerin oluşmasına vesile olan Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos’un başkanından ilgi çeken bir açıklama geldi. Dimitris Giannokopoulos NBA şampiyonuna meydan okudu.

Pana’nın açık havadaki hazırlık maçını 42 bin taraftar yerinde takip etti.

Panathinaikos taraftarlarının stadyumu doldurup ilgi çeken görüntülere imza atması üzerine Amerikan basını da merceklerini Atina’ya çevirdi. Ünlü basketbol dergisi Slam’in organizasyondan çekilmiş fotoğrafları takipçileriyle paylaşmasından sonra Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannokopoulos ABD kamuoyuna yönelik iddialı bir açıklamada bulundu.

Yunan temsilcisinin çılgın başkanı “Sıradaki NBA şampiyonunu OAKA’ya getirin, biz de onları açık havada oynanacak maçta 80 bin taraftarımızla karşılayalım” dedi.

Geçmişte de NBA takımlarını Atina’ya davet etmişliği bulunan Giannokopoulos sık sık NBA’den bir takımı Atina’da ağırlamak istediklerini dile getirmişti. Takımın çalıştırıcısı Ergin Ataman da NBA’de şampiyon olan takımların kendilerini ‘Dünya şampiyonu’ olarak adlandırmasına istinaden Boston Celtics’e meydan okuyarak ‘Dünya şampiyonu değilsiniz. Eğer bu unvanı elde etmek istiyorsanız gelin ve EuroLeague şampiyonu olan bizi yenin. Kendinize çok güveniyorsanız OAKA’ya bekliyoruz” demişti.

Ergin Ataman: NBA hayalim yok, onlar beni hayal etsin