Paris 2024'ün tenis branşında tek erkekler ikinci turu erken finale sahne oldu. Roland Garros'nun da düzenlendiği Phillippe Chartier'deki maçta burada daha önce 14 kez şampiyonluk yaşayan Rafael Nadal, Novak Djokovic'e 2-0 kaybetti.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın en çok dikkat çeken branşlarından biri olan teniste tek erkekler ikinci turunda erken final heyecanı yaşandı. Roland Garros’nun da yapıldığı Philippe Chatrier toprak kortunda düzenlenen organizasyonda 14 kez Roland Garros şampiyonu İspanyol Rafael Nadal toplam 24 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Sırp raket Novak Djokovic’le karşılaştı.

Yaşayan iki tenis efsanesinin 60’ıncı kez birbirlerine rakip olduğu bu olimpik mücadelede ilk seti Djokovic 6-1 gibi net bir skorla kazandı. İkinci sette de Djokovic üst üste iki kez servis kırarak 4-0 öne geçti. Devamında mücadeleci ruhuyla kariyerinin başından beri öne çıkan Rafa Nadal pes etmeyerek durumu 4-4’e getirdi, ancak setin son kısmında İspanyol raketin nefesi yetmedi. Durumu 6-4’e getiren Djokovic maçtan 2-0 galip ayrılan taraf oldu.

İki ismin rekabetindeki üstünlüğünü 31-29’a taşıyan Djokovic böylelikle Nadal’ı tek erkeklerde olimpiyatların dışına itti. İspanyol raketin Paris serüveni Carlos Alcaraz’la birlikte ter döktüğü çiftler kategorisinde sürecek.

Geri dönüşün ‘Sultanları’: Türkiye bitti demeden bitmez!