Türkiye'nin Paris 2024'teki beşinci gününde mücadele eden milli sporcuları istedikleri başarıları elde edemedi. Judoda Fidan Ögel ve Mihael Zgank ilk turda elenirken Rümeysa Pelin Kaya da atıcılıkta final göremedi.

Paris’te düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları’nın beşinci gününde Türkiye’yi temsil eden sporcular sahne almayı sürdürdü. Fransa’da ay-yıldızlı bayrağı taşıyan olimpik sporcular başarıdan uzak bir günü geride bıraktı.

Fidan Ögel ilk turda elendi

Paris’te Türkiye’yi temsil eden milli judoka Fidan Ögel Champ de Mars Arena’da tatamiye çıktı. 70 kilo son 32 turunda İsrailli Maya Goshen ile karşılaşan Ögel rakibine ippon puanıyla yenilerek olimpiyatlara ilk turda veda etti.

Mihael Zgank’ın olimpik macerası kısa sürdü

Champ de Mars Arena’da tatamiye çıkan bir diğer milli sporcu ise Sloven asıllı İBB Spor judokası Mihael Zgank’tı. 90 kilo son 32 turunda Azerbaycanlı Eljan Hajiyev ile karşılaşan Zgank rakibine altın skorda mağlup olarak oyunlardan elendi.

Milli atıcı Rümeysa Pelin Kaya final göremeden elendi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda atıcılıkta Türkiye’yi temsil eden Rümeysa Pelin Kaya, Chateauroux Atıcılık Merkezi’ndeki trap elemelerinde mücadelesini noktaladı. İlk altı ismin finale yükseldiği elemelerde 117 puan toplayarak 13’üncü sırada yer alan Rümeysa Pelin Kaya oyunlara veda etti.

Kürekte madalya şansını daha önceki yarışların ardından kaybeden Elis Özbay’ın sıralama mücadelesi sürdü. Kadınlar tek çifte C/D müsabakasında performansını sergileyen Özbay serisinde dördüncü oldu. Elis 2 Ağustos Cuma günü 19 ve 24’üncü sıralar arasındaki yerinin belirleneceği son yarışta kürek çekecek.

Neslihan Arın’dan rötarlı veda

Milli badmintoncu Neslihan Arın da Paris’e veda etti. Grubunda Aya Ohori’ye yenilip Ines Lucia Castillo’yu mağlup eden Neslihan yola devam edebilmek için iki rakibinin mücadelesini izledi. Aya Ohori, Şili’den Ines Lucia Castillo’yu 2-0 yenerek ikide iki yapınca Neslihan’ı geçerek liderliğe yükseldi ve yola devam etti. Neslihan Arın’ın ise olimpiyat macerası grup aşamasında sona erdi.

Merve Vatan 18’inci sırada yer aldı

Milli sporcu Merve Vatan, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın yelken branşı IQ Foil (rüzgar sörfü) kategorisindeki 11 yarış sonunda 24 sporcu arasında genel klasmanda 18. sırada yer alıyor.
Marsilya Marina’da yapılan organizasyonda, IQ Foil kategorisinde yarışlara devam edildi.
Milli yelkenci Merve Vatan, sekizinci yarışı 12’nci, 9. yarışı 13’üncü, onuncu yarışı 10’uncu, 11. yarışı da 19’uncu sırada tamamladı.
Merve, ilk 11 yarış sonunda 24 sporcu arasında genel klasmanda 18. sırada bulunuyor.
IIQ Foil’de yarın 11-16. yarışlar ve ardından ilk 10 sırada yer alan sporcuların katılımıyla madalya yarışları yapılacak.

Elif Berra’nın ok atışlarına fırtına engeli

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda milli okçu Elif Berra Gökkır’ın mücadele edeceği son 32 turu karşılaşması bir gün sonrasına ertelendi. Fransa’nın başkenti Paris’teki Les Invalides’te akşam saatlerinde yapılması planlanan okçuluk kadınlar bireysel klasik yay son 32 tur mücadelesi beklenen fırtına nedeniyle yarına ertelendi. Elif Berra Gökkır’ın mücadele edeceği organizasyon gün arası verilmeksizin devam edecek.

Filenin Sultanları’na Zehra Güneş müjdesi