Paris 2024'te heyecan birbirinden farklı branşlarda sürdü. Oyunların ikinci gününde de madalyalar sahiplerini buldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda heyecan sürüyor. İşte oyunların ikinci gününde yaşananlar ve madalya kazanan sporcular…

Atıcılıkta altın madalya Çinli Yu Xie’nin

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda atıcılık branşı 10 metre kadınlar havalı tabanca kategorisinde madalyalar sahiplerini buldu.
Chateauroux Atıcılık Merkezindeki müsabakalarda 240.9 puana ulaşan Çinli Yu Xie altın madalyanın sahibi oldu.
Atışlar sonucunda gümüş ve bronz madalya İtalya’ya gitti. Federico Nilo Maldini 240 puanla gümüş kazanırken Paolo Monna ise 218.6 puanla bronz aldı.

Kadınlar dağ bisikletinde madalyalar sahibini buldu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda dağ bisikleti kadınlar cross-country kategorisinde madalyalar dağıtıldı.
Elancourt Tepesindeki yarışların finallerinde ev sahibi Fransa’dan Pauline Ferrand Prevot 1.26.02’lik derecesiyle altın madalyaya ulaştı.
ABD’den Haley Batten 1.28.59’luk zamanıyla gümüş madalyanın sahibi olurken İsveç’ten Jenny Rissveds 1.29.04’lük derecesiyle bronz madalya elde etti.

Judoda altın Japon sporcu Hifumi Abe’nin

Olimpiyatların ikinci gününde yapılan judo müsabakalarında erkekler 66 kiloda Japon sporcu Hifumi Abe altın madalya kazandı. Champ de Mars Arena’da yapılan  ve milli sporcu Muhammed Demirel’in ilk turda elendiği müsabakaların finalinde Brezilyalı William Lima’yı yenen Hifumi Abe bu büyük başarının sahibi oldu. William Lima’nın gümüş madalyada kaldığı bu kategoride bronz madalyayı Kazakistanlı Gusman Kyrgyzbayev ile Moldovalı Denis Vieru paylaştı.

Kadınlar judoda zaferin adı Diyora Keldiyorova

Judoda erkeklerin ardından kadınlarda da madalyalar dağıtıldı. 52 kilodaki müsabakaların finalinde Kosovalı Distria Krasniqi’yi mağlup eden Diyora Keldiyorova altın madalyanın sahibi oldu.
Bu kategoride bronz madalyayı Fransız Amandine Buchard ile Brezilyalı Larisa Pimenta kazandı.

Kano slalomda altın Avustralya’ya gitti

Vaires-sur-Marne Nautical’deki kano müsabakalarında anne ve babası da kano sporcusu olan Avustralyalı Jessica Fox 96 saniye 8 saliselik derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu. Polonyalı sporcu Klaudia Zwolinska 97 saniye 53 saliseyle gümüş madalyaya uzanırken Büyük Britanyalı Kimberley Woods 98 saniya 94 saliselik süresiyle bronz madalya kazandı.

Kaykayda altın Japon sporcu Coco Yoshizawa’nın

Olimpiyatlarda ikinci kez yer alan kaykay branşının kadınlar sokak kategorisinde madalyalar sahiplerini buldu. Fransız İhtilali sonrası giyotinlerin kurulduğu Concorde Meydanı’ndaki müsabakalarda altın ve gümüş madalya Japon sporculara gitti.
Coco Yoshizawa toplam 272.75 puanla kürsünün ilk sırasına yükselirken bir diğer Japon kaykaycı Liz Akama 265.95’lik puanıyla gümüş madalya kazandı. Brezilyalı sporcu Rayssa Leal ise topladığı 253.37 puanla bronz madalya elde etti.

Kadınlar okçuluk takım finalinde kazanan taraf yine Güney Kore

Paris 2024’te okçuluk kadınlar takım kategorisinde kazanan belli oldu. Les Invalides’de yapılan müsabakalarda Suhyeon Nam, Sihyeon Lim, Hunyoung Jeon’dan oluşan Güney Kore, Çin adına yarışan Xiaolei Yang, Jiaman Li, Qixuan An’ı 5-4 yenerek altın madalya kazandı.
Çin’in gümüş madalya elde ettiği organizasyonda bronz madalya Meksika’nın oldu.
Meksika adına yarışan Ana Vazquez, Alejandra Valencia ve Angela Ruiz’den kurulu takım Laura van der Winkel, Gaby Schloesser ve Quinty Roeffen’den oluşan Hollanda’yı 6-2 yendi.

Kore’nin okçuluktaki ambargosu sürüyor

Güney Kore Kadın Okçuluk Takımı takım yarışlarının başladığı Seul 1988 Olimpiyatları’ndan bu yana tüm oyunlarda zirvenin en üst basamağında yer aldı.
Güney Kore bu sürede 10 olimpiyatta da altın madalyayı kazanma başarısı gösterdi.

Paris’te havuzdan olimpiyat rekoru çıktı: Altın madalya Leon Marchand’ın

Olimpiyatların ikinci gününde Türkiye: İlayda Tarhan olimpiyat yedincisi, Elis Özbay çeyrek finalde

Belçika’da drama: Pistte Russell, masada Hamilton kazandı