Sporda pazar gününün gündemi dolu dolu. Galatasaray'ın şampiyonluk kupası yamaç paraşütüyle uçuruldu. Domagoj Vida milli takımdan emekli oldu. Fenerbahçe'nin rakibi Lugano ise lige galibiyetle başladı.

Sporda pazar günü bir kez daha oldukça hareketli geçiyor. Galatasaray’da şampiyonluk kutlamaları sürüyor. Bu kez de kupa yamaç paraşütüyle göğe yükseldi. Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi ön eleme turundaki rakibi Lugano İsviçre ligine galibiyetle başladı. Domagoj Vida milli takımı bıraktı. Bodrum FK’de ise kombine biletler satışa sunuldu. İşte haber turu…

Galatasaray’ın şampiyonluk kupası yamaç paraşütüyle uçuruldu

Galatasaray’ın şampiyonluk kupası Muğla’nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütüyle uçuruldu.

Fethiye Galatasaray Taraftarlar Derneği tarafından 24’üncü şampiyonluk kutlaması için ilçeye getirilen, 2023-2024 Süper Lig şampiyonluk kupası, teleferik ile Babadağ’ın 1700 metre pistine çıkarıldı. Hazırlıkların ardından Dragon Yamaç Paraşütü Pilotu Naci Paksoy, yolcusu ve kupayla uçuş yaptı. Uçuş sırasında gökyüzünde diğer paraşütlerde de Galatasaray ve Türk bayrakları dalgalandırıldı. Uçuşun ardından Belcekız sahiline iniş yapan pilotları, Galatasaray marşları eşliğinde taraftarlar karşıladı.

Fenerbahçe’nin rakibi Lugano galibiyetle başladı

Fenerbahçe’nin UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turundaki rakibi Lugano, İsviçre Süper Ligi’nin ilk haftasında ağırladığı Grasshoppers’ı 2-1 mağlup etti. Karşılaşmada Lugano’ya galibiyeti getiren golleri 62. dakikada Kacper Przybylko ile 90+2. dakikada Uran Bislimi kaydetti. Grasshoppers’ın tek golünü ise 25. dakikada penaltıdan Giotto Morandi attı.
Lugano ile Fenerbahçe arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçına, 23 Temmuz Salı günü Thun kentiyle aynı adı taşıyan stat ev sahipliği yapacak. Müsabaka, TSİ 21.30’da başlayacak.

Domagoj Vida Hırvatistan A Milli Futbol Takımı’nı bıraktı

Beşiktaş’ın eski stoperlerinden Domagoj Vida Hırvatistan A Milli Futbol Takımı’na veda etti. Hırvatistan Futbol Federasyonu Vida’nın milli takımı bırakma kararını federasyon başkanı Marijan Kustic ve teknik direktör Zlatko Dalic’e bildirdiğini duyurdu. Vida açıklamasında 23 Mayıs 2010 yılında ilk milli takım maçına çıktığını ve futbol hayatının en güzel hikayesinin başladığını belirtti.
Hırvatistan için oynamaktan her zaman keyif aldığını aktaran Vida “Rusya’daki unutulmaz gümüş madalyalı takımın bir parçası olmaktan onur duydum. Ancak, son birkaç yılda o kadar fazla oynamasam da aynı tutkuyla takıma hizmet ettim çünkü başarı için ilk oyuncudan son oyuncuya kadar hepimizin önemli olduğunu öğrendim” dedi.
Milli takım ile 105 maça çıkan ve dört gol atan Vida, ülkesi adına 2014, 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası’nda ve 2012, 2016, 2020 ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrolarında yer aldı. Rusya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası’nda Hırvatistan Milli Takımı ile ikincilik yaşayan Vida, Katar’ın ev sahipliğindeki 2022 FIFA Dünya Kupası’nda ise üçüncü oldu.
Kariyerinde Osijek, Bayer Leverkusen, Dinamo Zagreb, Dinamo Kiev’de forma giyen Vida, Türkiye’de Beşiktaş’ta oynadı. Vida, şu anda Yunanistan’ın AEK takımında forma giyiyor.

Colin Kazım başladığı yere döndü, Arsenal’a antrenör olduBodrum FK’de kombine biletler satışa çıktı

Süper Lig’in yeni ekibi Bodrum FK’nin kombine biletleri satışa çıkarıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, taraftarın kombine satışlarına sabahın ilk saatlerinden itibaren yoğun ilgi gösterdiği vurgulandı. Satışların geçen sezon kombine sahiplerine öncelik tanınarak başladığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“20 Temmuz’da öncelikli satışlar sona erdi. Bugün saat 10.00 itibarıyla tüm taraftarlar için kombine satışı başladı. Taraftarlar, kombine satışlarının yapıldığı Gümbet Tesislerine, kapıların açılmasıyla birlikte akın etti. Aktif durumda olan Bodrum FK Passolig kartı ile kombine satışları yapılırken taraftarlar maçları diledikleri tribünde takip edebilmek için kombine satışlarına ilk günde yoğun ilgi gösterdi.”
Gümbet Tesislerinde saat 10.00 ile 18.00 arasında kombine satışı yapıldığı kaydedilen açıklamada, Passo uygulaması ve Passolig web sitesi üzerinden de kombine alımı yapılabildiği bildirildi.

Bodrum İlçe Stadı Süper Lig’e hazırlanıyorHalkbank Spor Kulübü 41 yaşında

Halkbank Spor Kulübü kuruluşunun 41’inci yılını kutluyor. Başkent kulübünden yapılan açıklamaya göre 1983 yılında kurulan Halkbank Spor Kulübü özellikle erkek voleybolunda büyük başarılara imza attı. Erkek voleybolunda Türkiye’de 10 kez şampiyon olan, dokuz defa da Türkiye Kupası’nı kazanan Halkbank Süper Kupa’yı da müzesine dört kez götürdü. CEV Kupası şampiyonluğunun yanı CEV Şampiyonlar Ligi’nde birer kez ikinci ve üçüncü olan başkent kulübü Balkan şampiyonlukları da kazandı.
Kulübün hentbol branşı da 41 yıllık tarihinde dört kez şampiyonluğa ulaştı. Ayrıca bu branşta Halkbank bir kez Türkiye Kupası, üç defa da Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferi elde etti. Türk sporuna her zaman katkıda bulunulacağı belirtilen açıklamada “Saha sonuçlarının yanında Türk gençleri ve çocuklarına sporun sevdirilmesi konusunda yaptığı faaliyetlerle de adından söz ettiren Halkbank Spor Kulübü, her yıl binlerce çocuğu salonlarda ağırlayarak voleybol kitlesi oluşturma yönünde de en ön sıralarda” dendi.

Çekya’da Can Öncü 10’uncu oldu, Bahattin Sofuoğlu finiş göremedi

Çekya’nın Most kentindeki sezonun altıncı ayağındaki 19 turluk hafta sonunun ikinci yarışında Kawasaki Puccetti takımı sürücüsü Can Öncü damalı bayrağı 10. sırada geçti. Çekya’da ikinci yarışı dün ilk yarışı da kazanan genel klasman lideri Aruba Ducati takımının İspanyol pilotu Adrian Huertas birinci sırada bitirdi. Pata Yamaha Ten Kate takımından İtalyan pilot Stefano Manzi’nin ikinci olduğu yarışı yine bir İtalyan sporcu Barni Spark takımından Yari Montella üçüncü sırada tamamladı. MV Agusta takımı adına mücadele eden milli motosikletçi Bahattin Sofuoğlu ilk turda yarış dışı kaldı.

Steven Caulker: Sergen Yalçın yüzüme sigara üfledi, Alanya’yı Antalya sandımGenç milliler şampiyonayı mağlubiyetle kapattı

FIBA Erkekler 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden ay-yıldızlılar son klasman maçında İzlanda’yla karşılaştı. Polonya’nın Gdynia kentinde oynanan müsabakaya milliler Berke Büyüktuncel, Özgür Cengiz, Kerem Konan, Kaan Berk Tarla ve Melih Tunca beşiyle başladı.
Karşılaşmanın ilk yarısını 38-36 üstün geçen millier parkeden ise 96-95 mağlup ayrılarak turnuvayı 14’üncü sırada bitirdi.

Letonya Rallisi’nde zafer Kalle Rovanpera’nın

Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) sekizinci ayağı Letonya Rallisi, Liepaja kentinde tamamlandı.
Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID ile yarışan Kalle Rovanpera, 2 saat 31 dakika 47.6 saniyelik derecesiyle Letonya rallisini ilk sırada tamamladı. Ralliyi, Fransız pilot Sebastien Ogier ise takım arkadaşı Rovanpera’nın 39.2 saniye ardında ikinci sırada bitirdi. Letonya Rallisi’ni, Hyundai i20 N Rally1 HYBRID ile yarışan Estonyalı pilot Ott Tanak ise liderin 1 dakika 04.5 saniyelik gerisinde üçüncü sırada tamamladı.
Bu sonuçla pilotlar klasmanında Thierry Neuville 136 puanla birinci, Büyük Britanyalı Elfyn Evans 121 puanla ikinci, Ott Tanak ise 115 puanla üçüncü sırada yer aldı. WRC’de sezonun bir sonraki ayağı 1-4 Ağustos tarihlerinde Finlandiya’da yapılacak.

Genç milliler Avrupa altıncısı oldu

Kosova’da düzenlenen 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Şampiyonası’nda Türkiye, Estonya’ya karşı klasman maçına çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısını 15-11 geride kapatan milli takım, maçtan da 30-28 mağlup ayrıldı ve turnuvayı altıncı sırada noktaladı.

Wanda Nara’ya şok: Babası gözaltına alındı