Spor dünyasında pazar gününün gündemi yine dolu dolu, işte haber turu...

Spor dünyasında gündem yine oldukça yoğun. Olimpiyatlarda dron kamerayla rakip takım antrenmanlarını gözetleyen Kanada’ya FIFA puan silme cezası uyguladı. Galatasaray’ın eski başkanlarından Adnan Polat babasını kaybetti, cenazeye spor dünyasından önemli isimler katıldı. Gianmarco Tamberi ise olimpiyat açılışında evlilik yüzüğünü Sen Nehri’ne kurban verdi. İşte sporda günün getirdikleri…

Kanada’ya ‘dron’lu altı puan silme cezası

FIFA Kanada Kadın Futbol Takımı’na olimpiyat oyunları A Grubu maçlarında altı puan silme cezası verdi. FIFA’dan yapılan açıklamada disiplin komitesinin kararı doğrultusunda Kanada Kadın Futbol Takımı yetkilileri Beverly Priestman, Joseph Lombardi ve Jasmine Mander’in müsabakalardan bir yıl men edildiği belirtildi. Kanadalı yetkililerin rakip takım antrenman sahasının üstünde “dron uçurma yasağına” uymadığının vurgulandığı açıklamada Kanada Kadın Futbol Takımı’na olimpiyat oyunlarında altı puan silmenin yanı sıra 200 bin İsviçre Frangı para cezası da verildiği belirtildi.

Adnan Polat’ın acı günü

Adnan Polat’ın babası İbrahim Polat son yolculuğuna uğurlandı.

Galatasaray Kulübünün eski başkanlarından Adnan Polat’ın babası İbrahim Polat son yolculuğuna uğurlandı. İbrahim Polat’ın cenaze namazı Teşvikiye Camisi’nde öğle namazını müteakip kılındı. Namaza Adnan Polat ve Polat ailesinin yanı sıra eski TBMM Başkanı ve başbakanlardan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, eski başkanlardan Faruk Süren, eski yöneticilerden Abdürrahim Albayrak, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, İstanbul Valisi Davut Gül, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, sanatçı Orhan Gencebay’ın da olduğu siyaset, spor ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Polat’ın cenazesi kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.

Sen Nehri’ndeki kirlilik olimpik antrenmanları iptal ettirdi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda triatlon sporcularının Sen Nehri’nde bugün yapmayı planladıkları antrenman kirlilik sebebiyle iptal edildi. Dünya triatlon temsilcilerinin açıklamasında su kalitesinin testlerini yapan kuruluşun raporuna göre nehirde yüzmenin sağlık açısından risk teşkil ettiği belirtildi. Açıklamada Sen Nehri’nin su kalitesinin testlerde istenen seviyede çıkmaması üzerine alınan ortak karar doğrultusunda triatlon idmanlarının iptal edildiği bildirildi. Organizasyonun açılış seremonisi öncesinde başlayan ve dün akşam saatlerine kadar süren yağmur sebebiyle nehrin kirlendiği bilgisi verildi.

Tamberi’nin yüzüğü Sen Nehri’nin kirine karıştı

Tokyo 2020’de Katarlı Mutaz Essa Barshim’le yüksek atlamada altın madalyayı paylaşmayı tercih edip unutulmaz görüntülere başrol olan İtalyan yüksek atlamacı Gianmarco Tamberi için Paris 2024 de hızlı başladı. Japonya’da olimpiyat şampiyonu olduktan sonra 2022 yılının Eylül ayında Chiara Bontempi ile dünya evine giren 32 yaşındaki Tamberi Sen Nehri üstündeki açılış töreninde İtalya bayrağını taşırken alyansını nehre düşürdü.

Aşkın başkenti Paris’te ‘Aşk Nehri’ olarak da anılan Sen Nehri’ne yüzüğünü düşürdüğünü söyleyen Tamberi eşinden şu sözlerle özür diledi:

“Üzgünüm aşkım, gerçekten çok üzgünüm. Olimpiyatlara hazırlanmak için yaptığım antrenmanlarla birlikte çok kilo kaybı yaşadım. Muhtemelen yüzüğün parmağımdan düşmesindeki en büyük etkenlerden biri de buydu. Yüzüğün parmaklarımdan kaydıktan sonra teknenin yüzeyine çarptığını ve havada süzülerek nehre düştüğünü gördüm. Bu anları sonsuz anlar olarak isimlendiriyorum. Eğer gerçekten kaybolması gerekiyorsa daha iyi bir yer hayal edemezdim. Bu yüzük ‘Aşk Nehri’nin derinliklerinde sonsuz kadar kalacak.”

Yüzüğün kaybolması sonrası daha da motive olduğunu belirten Tamberi yüksek atlamada kariyerinin üçüncü altın madalyası için mücadele edecek.

Olimpiyatların ikinci gününde Türkiye: İlayda Tarhan olimpiyat yedincisi, Elis Özbay çeyrek finaldeFIBA Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda 18 Yaş Altı Milli Takım yine mağlup

FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye ikinci maçında Belçika’yla karşılaştı. Finlandiya’nın Tampere şehrinde düzenlenen organizasyonda A Grubu maçında milliler ilk yarıyı 45-31 geride kapattı, maçtan da 77-73 yenik ayrıldı. İlk maçta da Almanya’ya yenilen milli takım gruptaki son maçını yarı TSİ 13.00’da Hırvatistan’la oynayacak.