Haftanın ilk gününde gerek futbolda gerekse diğer spor branşlarında birçok gelişme var. Adana Demirspor'un vize isyanından hakem Atilla Karaoğlan'a UEFA'dan gelen iyi habere kadar yaşanan gelişmeler...

Adana Demirspor’un İtalya’da düzenleyeceği hazırlık kampı ‘vize’ engeline takıldı. FIFA kokartlı Türk hakemi Atilla Karaoğlan UEFA Şampiyonlar Ligi birinci eleme turunda oynanacak Decic – The New Saints müsabakasını yönetecek. İşte pazartesi gününün spor haberleri…

Genç Efeler’den Bulgaristan’a set yok

18 Yaş Altı Erkek Milli Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası’ndaki beşinci maçında Bulgaristan’ı 3-0 yendi. Organizasyonda 1. Grup’ta yer alan milliler, beşinci maçında ev sahibi Bulgaristan ile karşılaştı. Ay-yıldızlılar, başkent Sofya’da oynanan müsabakayı 25-18, 25-23 ve 25-22’lik setlerle 3-0 kazandı. Grubunda ikinci galibiyetini elde eden milli takım, şampiyonadaki altıncı maçını 17 Temmuz’da Ukrayna ile yapacak.

Samsunspor’dan Kayserispor önünde iyi prova

Samsunspor ve Kayserispor karşılıklı olarak maçta birçok pozisyona girdi.

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor’u kendi tesislerinde Samsunspor ile bir hazırlık maçı yaptı.  Samsunspor, 4’te penaltıdan Marius Mouandilmadji, 65’te Ntcham ve 83’te Ercan Kara ile üç gol buldu. Kayserispor’un tek golü ise 47’de Nazon’dan geldi.

Adana Demirspor’a vize engeli

Ligin ilk haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Adana Demirspor yeni sezon hazırlıklarını Bolu kampında sürdürüyor. İlk etapta 22 Temmuz’a kadar Bolu’da kamp yapacak mavi-lacivertli ekibin 23 Temmuz-1 Ağustos arasında İtalya’ya gitmesi planlanıyordu. Ancak takımdaki bazı oyuncuların vizelerinin çıkmadığı gerekçesiyle kulüp 2. etap kampını da Bolu’da yapacağını duyurdu. Mavi-lacivertli ekipten yapılan açıklamada şöyle dendi: “İtalya Konsolosluğu tüm gerekli evraklarımızı hazırlamamıza, kamp organizatörlerinden ve Napoli ile Bari takımlarından gelen davet yazılarına rağmen vize müzakerelerini geç başlatmıştır. Bunun ardından Dışişleri Bakanlığımız daha önce kulübümüzde görev alan ve şu anda A Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü olan Vincenzo Montella, Napoli Futbol Kulübü Başkanı ve diğer yetkililerin telefonları ve maillerinin ardından şu an Bolu’da kamp yapan takımımızın futbolcu, personel ve teknik heyeti üç farklı şehre vize randevusuna gönderilmek istenmiştir. Bunun ardından teknik direktörümüz Michael Valkanis’in kararı doğrultusunda A takım kamp programımızın sürekliliği ve kalitesi açısından ikinci kampın yine Bolu’da devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

UEFA’dan Atilla Karaoğlan’a görev

Atilla Karaoğlan’a UEFA’dan görev verdi,

FIFA kokartlı hakem Atilla Karaoğlan Karadağ’ın Decic ile Galler’in The New Saints takımları arasında yarın oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi birinci eleme turu rövanş müsabakasını yönetecek. Karadağ’ın Podgorica şehrinde Gradski Podgorica Stadyumu’nda 21.00’de başlayacak müsabakada Atilla Karaoğlan’ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Cevdet Kömürcüoğlu yapacak. Müsabakada Çağdaş Altay dördüncü hakem, Abdulkadir Bitigen VAR ve Erkan Engin de AVAR olarak görev alacak.

U20 Milli Takım, İspanya’ya direnemedi

Basketbol FIBA 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Türkiye, üçüncü maçında İspanya’ya 81-73 yenildi. Polonya’nın Gdynia kentinde oynanan maçın ilk yarısını ay-yıldızlılar, 39-36 önde tamamlarken karşılaşmadan 81-73 yenik ayrıldı. Milli takımda Melih Tunca 25 sayı, 6 asist, Berke Büyüktuncel 15 sayı 5 ribauntla oynadı. İspanya’da ise Jordi Rodriguez 15 sayı attı. Grup aşamasını 1 galibiyet ve 2 mağlubiyetle tamamlayan ay-yıldızlıların son 16 turuna kaldı.

EuroLeague’de yeni sezonun fikstürü belirlendi: İşte Efes ve Fener’in maçları