Temmuz ayı yoğun bir spor gündemiyle başladı. Futboldan diğer branşlara birçok gelişme yaşanıyor. İşte sporda pazartesi gününün haber turu...

Temmuz ayının ilk gününde sporda gündem yoğun. Copa America’da Meksika grupta hiç ummadığı bir sonuçla karşılaştı. Kulüpler yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken ayrılıklar yaşanıyor. İşte sporda pazartesi günü yaşananlar…

Copa Amerika B Grubu üçüncü maçında Meksika ile Ekvador karşı karşıya geldi. Mücadelede gol sesi çıkmadı ve maç 0-0 eşitlikle bitti. Bu sonucun ardından Ekvador 4 puana ulaştı ve grubu 2. sırada bitirerek play-off’lara kaldı. Meksika ise 4 puanla 3. sırada yer alarak turnuvaya veda etti. Grup lideri ise Jamaika’yı 3-0 yenen ve üç karşılaxmasını da kazanan Venezuella oldu.

Iğdır FK Serdar Bozkurt ile yollarını ayırdı

Serdar Bozkurt takımını 2. Lig’de şampiyon yapmıştı.

Iğdır Futbol Kulübü teknik direktör Serdar Bozkurt ile yollarını ayırdığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada “Teknik direktörümüz Serdar Bozkurt ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Kendisine ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyoruz” dendi. 47 yaşındaki teknik adam, takımı TFF 2. Lig’den 1. Lig’e çıkarmıştı.

Samsunspor taraftarından meşale şov

Karadeniz ekibinin taraftarları Samsunspor’un kuruluşunun 59. yılını kutladı.

30 Haziran 1965 tarihinde kurulan Samsunspor Kulübü’nün 59. yılı coşkuyla kutlandı. Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan Kurupelit Yat Limanı’nda toplanan kırmızı-beyazlı taraftarlar saat 20.55’i gösterdiğinde meşalelerini yakarak görsel şölen oluşturdu. Sırasıyla yan yana dizilen Samsunsporlu taraftarlar bulundukları sahil bölgesinde meşale, havai fişek ve işaret fişekleri ile birlikte 59’uncu yılın kutlamalarında doyasıya eğlendi.

Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası Litvanya’da başlıyor

Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası, yarın Litvanya’da başlayacak.
Türkiye Yüzme Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, organizasyon 2-7 Temmuz tarihlerinde başkent Vilnius’da düzenlenecek.
Organizasyonda Türkiye’yi kadınlarda Belis Şakar, Selinnur Sade, Defne Tanığ, Esra Simay Özdaban, Ela Naz Özdemir, Nehir Öner, Zeynep Selin Şahin; erkeklerde Ahmet Burak Işık, Arda Akkoyun, Can Acar, Can Çorumlu, Demir Özdemir, Deniz Alper, Doruk Yoğurtçuoğlu, Ege Altan, Emir Batur Albayrak, Emre Sarp Zeytinoğlu, Eren Kuru, Kerem İlyem, Kuzey Tunçelli, Mehmet Efe Yılmaz, Muhammed Yusuf Özden, Nusrat Allahverdi, Onur Ege Öksüz, Tolga Temiz ve Tuncer Berk Ertürk temsil edecek.

Elvan Abeylegesse’nin rekorunu Dilek Koçak tarihe gömdü

Milli atlet Dilek Koçak, kadınlar 1500 metrede 4:06.96 koşarak 23 yaş altı Türkiye rekorunun sahibi oldu.
Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, İzmir’de düzenlenen 23 Yaş Altı ve Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda kadınlar 1500 metrede piste çıkan Dilek Koçak, 4:06.96’lık zamanıyla yarışı tamamladı.
Milli atlet Dilek, daha önce Elvan Abeylegesse’ye ait 4:11.33’lük dereceyi geçerek yeni Türkiye rekorunun sahibi olmayı başardı.

Fenerbahçe’de Şehmus gitti, Erten geldiTrabzonspor, yurt dışı kampı için Macaristan’a gitti

Trabzonspor, kamp için Macaristan yoluna çıktı.

Trabzonspor, yeni sezon öncesi yurt dışında gerçekleştireceği kamp çalışmaları için Macaristan’a gitti.
Bordo-mavililer, Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla Trabzon Havalimanı’ndan Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye hareket etti. Yolculuk öncesi havalimanında takımı uğurlayan taraftarlar, birlikte fotoğraf çektirdikleri futbolculara forma imzalattı. Trabzonspor, 14 Temmuz’a kadar sürecek kamp süresince 10 Temmuz Çarşamba günü Macaristan ekiplerinden Szeged Csanad ve 14 Temmuz Pazar günü Sırbistan temsilcisi Zeleznicar Pancevo ile hazırlık karşılaşmasına çıkacak.

Ankaragücü’nün hayatını kaybeden İskoç taraftarı toprağa verildi

Ankaragücü’nün yaşamını yitiren İskoç taraftarı James Alexander Chalmers, kulüp Başkanı İsmail Mert Fırat’ın da katıldığı cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Tribünlerimizin sevilen ismi James Alexander Chalmers; ailesinin, taraftarlarımızın ve sevenlerinin katıldığı cenaze töreninin ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye katılan başkanımız İsmail Mert Fırat cenaze töreninin ardından, kongremizde delegelerimiz tarafından yazılan anı defterini James’in ailesine teslim etti.” ifadeleri kullanıldı.
Ankara’da ATO Congresium’da 29 Haziran’da yapılan Ankaragücü Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda, 28 Haziran’da hayatını kaybeden sarı-lacivertli taraftarlarının sembol isimlerinden İskoçya vatandaşı James Alexander Chalmers için anı defteri oluşturulmuştu.
İngiltere Büyükelçiliğindeki görevi dolayısıyla Ankara’ya 1979 yılında gelen, daha sonra da bir Türk vatandaşıyla evlenerek Ankara’da kalan Chalmers, Ankaragücü taraftarlığıyla futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim haline gelmişti.

Davet polemiği tam gaz devam: TFF bu kez de Bülent Korkmaz’ı hedef aldıSakaryaspor’un yeni teknik direktörü Suat Kaya oldu

1. Lig ekiplerinden Sakaryaspor, teknik direktörlüğe Galatasaray’ın eski futbolcusu Suat Kaya’yı getirdi. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Hep birlikte el ele, nice nice zaferlere… Aramıza hoş geldin Suat Kaya.” ifadeleri kullanıldı.

Filenin ‘Genç’ Sultanları, Avrupa Şampiyonası’na galibiyetle başladı

18 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda Finlandiya’yı 3-0 yendi.
Türkiye Voleybol Federasyonunun açıklamasına göre, Romanya ve Yunanistan’ın ev sahipliğinde başlayan organizasyonda; Yunanistan, Polonya, Bulgaristan, Almanya Macaristan, Finlandiya ve Litvanya ile 2. Grup’ta eşleşen milli takım, maçlarını Girit adasında oynuyor.
Milliler, 29 Haziran Cumartesi günü hayatını kaybeden TVF Asbaşkanı Ahmet Göksu’nun anısına sahaya siyah kurdeleyle çıktı. Müsabaka başlamadan önce ise Ahmet Göksu için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
18 Yaş Altı Milli Takımı, şampiyonadaki ilk maçında Finlandiya’yı 25-22, 25-17 ve 25-22’lik setlerle 3-0 mağlup etti. Milli takım, şampiyonadaki ikinci maçında yarın saat 20.00’de Bulgaristan ile karşılaşacak.

12 Dev Adam’ın kamp çalışmalarında İstanbul etabı tamamlandı

FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımı, kamp çalışmalarının İstanbul etabını tamamladı.

FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımı, kamp çalışmalarının İstanbul etabını tamamladı.

Başantrenör Ergin Ataman yönetiminde İstanbul’daki son çalışmasını Basketbol Gelişim Merkezi içinde yer alan Milli Takımlar Salonu’nda gerçekleştiren Ay-yıldızlı ekip, yarın ikili temas karşılaşmaları oynamak üzere Fransa’nın Rouen kentine gidecek. Milliler, 3 Temmuz Çarşamba günü TSİ 22.10’da Fransa ile karşılaşacak. Milli takım, son olarak 6-7 Temmuz tarihlerinde Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Hollanda ve Sırbistan ile hazırlık turnuvasına katılarak kamp çalışmalarını noktalayacak.

A Milli Takım, FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri kapsamında 22 Kasım’da Macaristan ile evinde, 25 Kasım’da ise yine Macaristan ile bu kez deplasmanda karşılaşacak. Ay-yıldızlılar, B Grubu’ndaki son karşılaşmalarında 20 Şubat 2025’te evinde İtalya ve 23 Şubat 2025’te ise deplasmanda İzlanda ile oynayacak.

Milli takımın hazırlık maçı programı şu şekilde:

– 3 Temmuz Çarşamba

22.10 Fransa – Türkiye

– 6 Temmuz Cumartesi

18.30 Hollanda – Türkiye

– 7 Temmuz Pazar

16.30 Sırbistan – Türkiye

Bellingham’ın başı bir Türk’ün kameraya kaydettiği görüntüler yüzünden belada