Bir yandan Paris Olimpiyatları bir yandan Avrupa kupaları derken sporda yoğun bgir gelişme yaşanıyor. Futboldan diğer spor branşlarına yaşanan gelişmeler...

Sporda yoğun bir perşembe gündemi var. PFDK sezonun ilk faturasını kesti. Galatasaray, sportif direktör Cenk Ergün’ün uçuş bilgilerini paylaşan hesaba soruşturma açıldı. İstanbul Belediyesi Paris’te olimpiyatlar için etkinlik yaptı. İşte sporda yaşanan gelişmeler…

PFDK’den Beşiktaş ve Galatasaray’a para cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Kupa’da karşılaşan Beşiktaş ve Galatasaray’a yönelik cezaları açıkladı. Kurul iki takıma da taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle para cezası uyguladı. Beşiktaş’a 280, Galatasaray’a ise 112 bin lira fatura edildi.

Sosyal medya hesabına Cenk Ergün soruşturması

Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün’ün uçuş bilgilerinin sosyal medyada paylaşılmasına ilişkin soruşturma başlatıldı. Ergün, sosyal medya platformu X’te kendisine ait uçuş bilgilerinin paylaşılmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, Ergün’ün halen Galatasaray’ın sportif direktörü olarak görev yaptığı, işi gereği sık sık yurt dışına seyahat ettiği belirtildi. Dilekçede, Ergün’ün 16 Temmuz’da yurt dışından Türkiye’ye dönüş yapacağı sırada, henüz uçağa binmeden uçak bilgisi ve koltuk numarasının, kimliği bilinmeyen bir kullanıcı tarafından ifşa edildiği kaydedildi. Söz konusu bilgilerin paylaşıldığı saatin gece yarısı olduğuna dikkati çekilen dilekçede, aynı hesabı kullanan kişinin daha önce futbolcular Yusuf Demir, Milot Rashica ve Patrick van Aanholt’un da uçak ve koltuk bilgilerini paylaştığı aktarıldı. Dilekçede, Ergün’ün daha önce de uçuş bilgilerinin paylaşıldığı ancak ilk kez söz konusu paylaşımda koltuk numarasına kadar bilgilerinin yayıldığı vurgulandı.

Cenk Ergün suç duyurusunda bulundu.

Cenk Ergün’ün transfer sezonunda pek çok hakaret ve tehdide maruz kaldığı belirtilen dilekçede, bilgilerinin paylaşılmasının kendisi ve ailesi tarafından endişeyle karşılandığı vurgulandı. Dilekçede, söz konusu hesabı kullanan kişinin tespit edilerek ‘tehdit veya hakaret içeren tezahürat’ ile ‘verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme’ suçlarından cezalandırılması talep edildi. Suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada, Cenk Ergün’ün uçuş bilgilerini paylaşan hesab, Abdurrahman B. isimli kişinin kullandığını tespit edildi. Şüpheli Abdurrahman B. ifadesinin alınması için savcılığa çağırıldı.

Paris’te İstanbul Evi etkinliği

Etkinlik, 1895 yılında açılan Galliera Sarayı’nda yapıldı.

2024 Olimpiyat Oyunları’nın gerçekleştirildiği Paris’te, İstanbul’un tanıtımı için İstanbul Evi etkinliği düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) iş birliğiyle Galliera Sarayı’nda gerçekleştirilen organizasyonda İstanbul’un konumu, tarihi ve kültürü tanıtıldı. Paris’te 1895 yılında açılan, 7500 metrekare alanda kurulu, 1200 metrekare fuaye alanına sahip Galliera Sarayı 1977 yılında itibaren moda müzesi olarak kullanılıyor. Etkinliğin açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğunu söyledi. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TMOK Başkanı Uğur Erdener, Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu Üyesi ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu, A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman ve davetliler katıldı.

Beşiktaş’ın eski futbolcusu Pepe 41 yaşında krampon astıFenerbahçe’den kaptanına yeni sözleşme

Basketbol Süper Ligi’nin son şampiyonu Fenerbahçe, 11 yıldır çubuklu formayı terleten kaptan Melih Mahmutoğlu’yla sözleşme yeniledi. Sarı-lacivertliler yeni sözleşme haberini kamuoyuna şu sözlerle duyurdu:

“Kulübümüz, 2013-14 sezonundan bu yana formamızı giyen, takım kaptanlığı görevini yıllardır başarıyla üstlenen ve adı artık Fenerbahçe ile özdeşleşmiş sporcumuz Melih Mahmutoğlu ile yeni sözleşme konusunda anlaşmaya varmıştır.

Fenerbahçe formasını tam 11 sezondur terleten ve bu süre zarfında bir EuroLeague şampiyonluğunun yanı sıra altı Türkiye Ligi, dört Türkiye Kupası, üç Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonlukları yaşayan Melih Mahmutoğlu, Fenerbahçe basketbol tarihine adını altın harflerle yazdıran sporcularımızdan biri haline gelmiştir.”