Bir zamanların efsane takımı Yeni Mersin İdmanyurdu'nda başkan istifa etti, kulüp kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Yorumcu Tümer Metin aldığı sitem telefonlarını açıkladı. İşte perşembe günü sporda yaşanan gelişmeler...

Futboldan basketbol ve diğer branşalara hareketli bir perşeme günü yaşanıyor. Bir zamanların efsane takımı Mersin İdmanyurdu kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Anadolu Efes’in kaptanı Shane Larkin Caddebostan’da halı şeklinde bir basketbol sahası açtı. Yorumcu Tümer Metin yaptığı eleştirilerin ardından Fenerbahçeli futbolcu İrfancan Kahveci ve Beşiktaş efsanesi Sergen Yalçın’dan şikayet telefonu aldığını açıkladı. İşte perşembe gününün haber turu…

Yeni Mersin İdman Yurdu kapısına kilit asıyor

TFF 2. Lig ekiplerinden Yeni Mersin İdmanyurdu’nun basın sözcüsü Halim Yiğit 14 sporcusu kalan ve başkanı istifa eden kulübün kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Geçen sezon mücadele ettiği TFF 2. Lig’de play-off heyecanı yaşayan Mersin ekibinin basın sözcüsü Yiğit Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında kulüp başkanı Metin Saltık’ın 12 gün önce istifa ettiğini hatırlattı.

Halim Yiğit Mersin’in kulübe sahip çıkmasını istedi.

Kulübün içinde bulunduğu durum ve gelişmeler hakkında bilgi veren Yiğit ligin başlamasına bir ay kaldığını, kısa süre içerisinde yeni yönetimin oluşturulması gerektiğini belirtti. Yeni Mersin İdmanyurdu’nun kapanma tehlikesi yaşadığını savunan Yiğit “Kulüp kapısına kilit vurma noktasına geldi. Bir ay içinde yönetim, teknik heyet ve futbolcu kadrosu oluşturulmalı. Artık son noktadayız. Bir ayımız kaldı. Yarın geç olacak. Bugünden başlamak gerekiyor, Mersin İdmanyurdu adı kentin bir markası. Herkesin takıma sahip çıkması gerekir” dedi.

Silviu Lung’un başı dertte! Devlet, 2.7 milyon TL için peşine düştü

Silviu Lung beş yıl boyunca Kayserispor’un kalesini korudu.

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor’a Romanya’nın Astra Giurgiu ekibinden 2017 yılında yaz transfer döneminde transfer olan Silviu Lung, beş yıl sarı-kırmızılı takımın formasını giydi. 35 yaşındaki Romanyalı file bekçisi Lung hakkında yerel bir gazetede verilen resmi ilanda 2 milyon 735 bin TL vergi borcu olduğu ortaya çıktı. Özvatan Mal Müdürlüğü tarafından verilen resmi ilanda ‘gelir vergisi’, ‘gecikme faizi’ ve ‘vergi ziyaı cezası’ başlığı adı altında, şu ifadelere yer verildi: “Aşağıda adı soyadı (unvanı) ile vergi ve ceza nevileri yazılı Özvatan Mal Müdürlüğü’ne ait vergi mükellefleri adına tanzim olunan ödeme emirleri 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 93 ve müteakip maddeleri gereğince posta ile bilinen adreslerinde bulunamadığından tebliğ yapılamamıştır. 213 sayılı Kanunun 105’inci maddesi gereğince adları geçen mükelleflerin ilan tarihinden itibaren bir ay içerisinde Özvatan Mal Müdürlüğü’ne bizzat veya bilvekale müracaat etmeleri, taahhütlü mektup veya telgrafla adreslerin bildirmeleri; kendilerine süre ile kayıtlı resmi tebliğ yapılacağı, riayet edilmediği takdirde anılan Kanunun 106’ncı maddesi gereğince işbu ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 1 aylık sürenin sonunda adı geçen mükelleflere tebliğ yapılmış sayılacağı ilan olunur.”

Tümer Metin, İrfan Can Kahveci ve Sergen Yalçın’dan sitem telefonu almış

Tümen Metin Süper Lig maçlarını yorumluyor.

Eski milli futbolcu ve yorumcu Tümer Metin Yenigün Gazetesi’nden Aslı Coşar’a yaptığı açıklamada Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci’yi eleştirdikten sonra Fenerbahçeli oyuncudan telefon aldığını söyledi. “Bazen sert eleştirilerde bulunuyorsunuz. Çevrenizden ve camiadan bu eleştirilere karşı size sitem eden arkadaşlarınız oldu mu” sorusuna Tümer Metin şu yanıtı verdi: “Evet, sitem eden arkadaşlarım oldu. Mesela İrfan Can yorumumdan sonra aramıştı. Sergen aramıştı. Bunlar oluyor. Ben de vakti zamanında bir kişiyi aradım. Rahmetli Kazım Kanat’ı Fenerbahçe derbisinden sonra aramıştım. Asisti ben yapmıştım ve Ahmet Dursun golü atmıştı. Yazısında adım geçmiyordu. ‘En azından asisti Tümer’den geldi’ diye belirtsen demiştim ve o da ‘Kendi işine bak’ demişti telefonda. Oyuncu hep yaptığı iyi şeylerin konuşulmasını ister.”

Shane Larkin’den halı basketbol sahası

Halı basketbol sahası Kadıköy Caddebostan’da açıldı.

Anadolu Efes basketbolcusu ve kaptanı Shane Larkin Kadıköy Caddebostan Sahili’nde bir basketbol sahasını yeniden tasarlayarak yenilikçi bir projeye imza attı. Kadıköy Caddebostan sahilinde yer alan ve Bünyamin Aydın ile Shane Larkin iş birliğinde gerçekleştirilen halı görünümündeki basketbol sahası projesi İstanbul’da basketbol kültürünün gelişimine katkı sağlamayı ve uluslararası bir konsept alanı yaratmayı hedefliyor. Larkin proje hakkında şunları söyledi: “Harika bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. İstanbul’da geçirdiğim zaman boyunca, bu şehrin ve Türkiye’nin kültürüyle derin bir bağ kurdum. Bu basketbol sahası, sadece spor yapmak için bir alan olmanın ötesinde; kültürlerin bir araya gelmesi, İstanbul’da görülecek yerler listesinin bir parçası, gençlerin bir arada spor yapabilmesi ve birbirinden ilham alması için bir merkez olacak” dedi.