Paris 2024'te kadınlar plaj voleybolu altın madalya maçı Brezilya ve Kanada arasında oynandı. Çekişmeli geçen maçın üçüncü setinde iki takım oyuncuları arasında hararetli bir tartışma yaşansa da Imagine şarkısının duyulması ortamı bir anda yumuşattı.

Paris 2024’te heyecan tüm hızıyla sürerken sporun birleştiriciliği ve olimpik ruhun kutsal değerlerini tüm saflığıyla gözler önüne seren bir an yaşandı. Brezilya ve Kanada arasındaki kadınlar plaj voleybolu altın madalya maçının ikinci setinde Güney Amerika ülkesinin 11-8 üstünlüğü varken iki takımın oyuncuları filenin diğer taraflarından sert bir sözlü tartışmaya girişti. Anlaşmazlık uzayınca hakemler de oyuncuları ayırmak için sahaya girdi.

Bu esnada Eyfel Kulesi’nin hemen yanı başında kurulan plaj voleybolu sahasında müzik yayını yapan olimpiyat DJ’i John Lennon’ın unutulmaz eseri Imagine’ı çalmaya başladı. Olimpiyatla özdeşleşen bu şarkıyı duyan oyuncuların yüzünü saniyeler öncesinde tartışmaya girmemişçesine tebessümler aldı. Tribünler ise şarkıya eşlik ederek eşsiz görüntülerin ortaya çıkmasına vesile oldu.

Londra 2012’de ilk kez olimpiyat açılış töreninde kullanılan Imagine şarkısı o günden sonra olimpik ruhun sembollerinden birine dönüştü. John Lennon’ın yine kendisi gibi sanatçı olan eşi Yoko Ono’nun ülkesindeki Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda da sık sık kullanılan şarkı son olarak Sen Nehri’nde yapılan Paris 2024’ün açılış töreninde de seslendirilmişti. İşte unutulmaz eser Imagine’ın sözlerinin Türkçeye çevirisi:

Cennet’in olmadığını hayal et
Denersen göreceksin ki kolay
Altımızda Cehennem yok
Üstümüzde yalnızca gökyüzü
Hayal et tüm insanların
Sadece bugün için yaşadığını

Ülkelerin olmadığını hayal et
Yapması zor değil
Ne uğruna öldürecek ya da ölecek bir şey var
Ne de dinler
Hayal et tüm insanların
Huzur içinde yaşadığını

Bana hayalperest diyebilirsin
Ama bil ki yalnız değilim
Umuyorum ki bir gün sen de bize katılırsın
Ve dünya tek yürek olur

Mülkiyetin olmadığını hayal et
Merak ediyorum yapabilir misin
Açgözlülüğe de açlığa da gerek yok
İnsanların kardeşliği
Hayal et tüm insanların
Bütün dünyayı paylaştığını

Bana hayalperest diyebilirsin
Ama bil ki yalnız değilim
Umuyorum ki bir gün sen de bize katılırsın
Ve dünya tek yürek olarak yaşar