Milli futbolcular Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün formasını giydiği Benfica tarihindeki en ciddi suçlamayla karşı karşıya. Portekiz basınına göre Benfica üç yıl men edilebilir.

Son günlerde Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’nün katkılarıyla dikkat çeken Benfica’da önemli bir gelişme var. A Bola’nın haberine göre Benfica yolsuzluk ve vergi kaçırma iddialarıyla karşı karşıya. Yaşananlar için ‘Benfica tarihinin en ciddi spor suçlaması’ başlığı atıldı.

Savcılığın iddianamesine göre Benfica’nın eski başkanı Luis Filipe Vieira kulübün eski hukuk danışmanı Paulo Gonçalves ile Vitoria de Setubal’in eski yöneticilerinin yolsuzluk ve vergi kaçakçılığı yaptığı iddia ediliyor. Vieira 2021 yılında suçlamadan dolayı gözaltına alınmış ve görevini bırakmıştı. İki kulübün 2016-2019’da sporcu alım-satımında o dönem mali sıkıntı yaşayan Benfica’ya para enjekte etmek için yanıltıcı bilgi verdiği ileri sürülüyor. İddianamede ilgili kişilere bir yıldan beş yıla kadar hapis, Benficalı yöneticilere 900 bin, Vitoria de Setubal’ın yöneticileri Fernando Oliveira, Vitor Valente ve Paulo Grencho’ya yaklaşık 1,6 milyon euro para cezası istendi. Savcılık, Benfica ve Vitoria de Setubal’ın suçlu bulunması halinde altı aydan üç yıla kadar spor müsabakalarından men edilmesini talep etti. Ayrıca Benfica’nın suçlu bulunması durumunda 5-8 puan silinmesi ve para cezası alma ihtimali olduğu da belirtiliyor.

Kamuoyunda ‘e-posta’ davası olarak bilinen soruşturmada Benfica’nın mevcut başkanı Rui Costa ve eski başkan Jose Eduardo Moniz ve Nuno Gaioso hakkında suçlama yapılmadı. İddianamenin basında yer almasından sonra Benfica Başkanı Rui Costa, avukatlar Rui Patricio, Joao Medeiros ve Paulo Saragoca ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Avukat ekibinin savunma hazırlamaya başladığı vurgulandı. Portekiz Ligi’nde bir maçı eksik olan Benfica beş galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgiyle 16 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Kerem Aktürkoğlu’nun büyüsü İzlanda’nın buzunu çözdü: İki maçta dört gol bir asist