Portekiz Ligi'nde Benfica, Gil Vicente'yi 5-1 yendi. Kerem Aktürkoğlu gollerine devam etti. Milli futbolcu iyi performansıyla Portekiz'de gündem oldu.

Kerem Aktürkoğlu Portekiz Ligi’nde gollerine devam ediyor. Portekiz’de transferin bitmesine saatler kala 12 milyon euro karşılığında Galatasaray’dan Benfica’ya transfer olan kanat oyuncusu beklentilerin üstüne çıktı. Yeni takımına çok hızlı uyum sağlayan Kerem iç sahadaki Gil Vicente karşılaşmasında da ağları sarstı.

Kerem Aktürkoğlu 1-0 yenik duruma düşen takımını 2-1 öne geçiren golü attı. Kerem dördüncü maçında üçüncü golünü kaydetti. Teknik direktör Bruno Lage maç sonrası basın toplantısında yeni transferleri adapte etme sürecinde olduklarını belirtirken “Herkes gelir gelmez gol atan Aktürkoğlu gibi değil” dedi.

Portekiz basınından A Bola “Kerem Aktürkoğlu yine gol attı. Aktürkoğlu 10 yıl sonra Benfica’daki ilk dört maçında üç ve daha fazla gol atan ilk yeni transfer oldu. Benfica’da en son 2014 yılında Valencia’dan transfer edilen Jonas bunu başarmıştı” diyerek Kerem’in 10 sene sonra kaydettiği başarıyı okuyucularına aktardı. Record ise “Kerem Aktürkoğlu’nun Jonas ritmindeki soğukkanlılığı. Türk futbolcu güçlü bir başlangıç yaptı ve teknik direktör Bruno Lage’nin takımında öne çıktı” dedi.

Bir diğer Portekiz spor gazetesi O Jogo “Kerem Aktürkoğlu Benfica’da harika formunu sürdürüyor ve Gil Vicente’ye karşı yeni takımındaki üçüncü golünü atarak maçın (2-1) dönüm noktası oldu” dedi. Bola Na Rede “Benfica Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle geri dönüş yaptı. Aktürkoğlu kafa vuruşuyla attığı golle Luz Stadı’nda Kartallar’ın geri dönüşünü sağladı” derken Noticias ao Minuto “Kerem Aktürkoğlu yine gol attı ve 1-0 yenik duruma düşen Benfica’nın geri dönüşü tamamlandı. Otamendi’nin kafa vuruşuyla attığı golün ardından Aktürkoğlu da kafa vuruşuyla Kartal’ı 2-1 öne geçirdi ve böylece üç maçta üçüncü golünü kaydetti” bilgilerini geçti.

Kerem Aktürkoğlu Portekiz temsilcisiyle biri Şampiyonlar Ligi ve üçü Portekiz ligi olmak üzere çıktığı dört maçta üç gol ve iki asiste ulaştı.

Kerem Aktürkoğlu büyülemeye devam ediyor