Türkiye'yi EuroCup'ta temsil eden Beşiktaş ve Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Galatasaray aynı gece parkeye çıktıkları maçlarda rakiplerine mağlup oldu. Öte yandan Türk Telekom ise Ankara'da ağırladığı Cedevita'yı mağlup etti.

8 Ekim Salı günü Türk basketbolunu Avrupa’da temsil eden üç takım birden parkeye çıktı. Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edip ilk maçından galip ayrılan Galatasaray, ikinci karşılaşması için Çekya temsilcisi Nymburg’u yeni evi Basketbol Gelişim Merkezi’nde konuk etti.

Sakatlıkları nedeniyle Sadık, Buğrahan, Can ve Efianayi ‘den yoksun parkeye çıkan Galatasaray, 9-0’lık seri yiyerek geri düştüğü maçın başından sonuna kadar sürekli rakibinin arkasında kaldı. Sarı-kırmızılı takımın başantrenörü Yakup Sekizkök, üçüncü çeyreğin son bölümünde ikinci teknik faulünü alarak oyundan ihraç edildi. Bu hamleden sonra da geri dönüş gerçekleştiremeyen Galatasaray, Nymburg’a karşı 87-75 mağlup oldu.

Böylece Galatasaray turnuvanın ikinci maçında ilk yenilgisini aldı, Nymburg ise ikide iki yaparak D Grubu’nda liderliğe yükseldi. Sarı-kırmızılılar grubun üçüncü maçında Promitheas’a konuk olacak.

Beşiktaş, Belgrad’da Hapoel’e kaybetti

Bir önceki sezonun EuroCup yarı finalisti Beşiktaş, organizasyonun üçüncü hafta maçında İsrail temsilcisi Hapoel Tel Aviv’le karşılaştı. Siyah-beyazlılar ev sahibi statüsünde olmasına karşın güvenlik gerekçesiyle karşılaşmayı Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da seyircisiz şekilde oynadı.

Başa baş geçen ilk çeyreği 24-22 önde kapatan Hapoel maçın kalanında vites artırdı. Soyunma odasına 54-41 önde giren İsrail temsilcisi maçı da 101-87 kazandı. Hapoel’de günün öne çıkan ismi eski Fenerbahçe oyuncusu Jonathan Motley oldu. ABD’li uzun karşılaşmayı 24 sayı, 6 ribaunt ve 4 asistle noktaladı. Hapoel’in NBA’den transfer ettiği Patrick Beverley ise 16 sayısının yanına 11 de ribaunt ekleyerek double-double yaptı. Beşiktaş’ın en çok skor üreten ismi ise 17 sayıyla Derek Needham oldu.

Bu sonuçla organizasyondaki ikinci yenilgisini alan Beşiktaş bir sonraki maçta Alman ekibi Ulm’ü İstanbul’a ağırlayacak.

Günün tek galibiyeti Telekom’dan geldi

Türk Telekom yoluna kayıpsız devam etti.

Türkiye’yi tıpkı Beşiktaş gibi EuroCup’ta temsil eden Türk Telekom ise Ankara’da Cedevita’yla karşılaştı. Maçın ilk yarısını 43-37 önde tamamlayan Erdem Can’ın öğrencileri son çeyreğe de 57-52 üstün gitti. Maçın genelinde üstün oynayan ve iyi savunma yapan Türk Telekom, karşılaşmayı 78-70 kazandı.

İlk iki maçında Litvanya ekibi Lietkabelis ile Yunan temsilcisi Aris Midea’yı yenen Türk Telekom üçüncü maçında da Cedevita’yı yenerek üçte üç yaptı. Öte yandan ilk iki maçını kazanan Cedevita ise yenilgiyle Ankara’da tanıştı. Telekom bir sonraki maçında Fransa’nın Bourg takımıyla karşılaşacak.

Türk basketbolu dört yıl boyunca Hidayet Türkoğlu-Harun Erdenay ikilisine emanet