Potanın Perileri'nin Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek 12 kişilik kadrosu açıklandı. Kaptan Bahar Çağlar Ökten sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.

FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası 15-25 Haziran tarihleri arasında Slovenya ve İsrail’in ortaklaşa ev sahipliğinde düzenlenecek. Potanın Perileri’nin turnuvaya katılacak 12 kişilik kadrosu resmen açıklandı. Listede yer alan isimler şöyle: Alperi Onar, Derin Erdoğan, Elif Bayram, Esra Ural Topuz, Feride Şevval Akalan, Gökşen Fitik, İlayda Güner, Sevgi Uzun, Meltem Yıldızhan, Olcay Çakır Turgut, Teaira McCovan, Tilbe Şenyürek. Kaptan Bahar Çağlar Ökten hazırlık sürecinde geçirdiği sakatlığın dolayısıyla 12 kişilik kadroda yer almadı. Türkiye turnuvada 15 Haziran saat 16.00’da Sırbistan; 16 Haziran 13.15’te Macaristan ve 18 Haziran 21.45’te Slovakya ile karşılaşacak.

Potanın Perileri’nden Yeni Zelanda’ya 25 sayı fark

Turnuva öncesi A Milli Kadın Basketbol Takımı basınla buluştu. Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmaya Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Kadın Milli Takımlar Direktörü Nilay Kartaltepe, A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Yasemin Horasan, A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun ve oyuncular katıldı. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye’yi gururlandıracak bir sonuç elde etmek istediklerini söyledi.

Potanın Perileri’nden ‘çok farklı’ prova

Kadın Milli Takımlar Direktörü Nilay Kartaltepe ise hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu vurgulayarak, “Morallerimiz iyi, inşallah Potanın Perileri’nin eskiden yakaladığı başarıları elde edip yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.
A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Yasemin Horasan ise şöyle konuştu: “Güzel ve uzun bir hazırlık dönemi geçirdik. Gayet olumlu geçti. Heyecanlı ve umutluyuz. Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda her takım, çok kuvvetli. Herkesin olduğu gibi bizim de hedeflerimiz var. Hedefimiz, gruptaki 3 maçı da kazanıp yolumuza devam etmek. Bu sene, olimpiyat senesi. Bizim de arzumuz, bu amacımızı gerçekleştirmek.”

Ekrem Memnun, turnuvada maç maç gideceklerini söyledi.

Başantrenör Ekrem Memnun, “Çok önemli bir turnuva. Son iki Avrupa Şampiyonası’nda gruptan çıkamadık. İki büyük turnuva kaçırmış bir takım var. Mirası güçlü bir takım var. Daha önce büyük turnuva kaçırmamıştık. İlk isteğimiz, bütün büyük turnuvalarda yer almak. Bu sene, olimpiyat senesi. Bu turnuva, olimpiyatlarda yer alacak takımları belirleyecek bir turnuva. Herkesin hayali, olimpik sporcu olmak. Bütün takımlar gelebilecekleri en iyi kadroyla geliyor. Bizim için de aynısı geçerli. Devşirme oyuncumuz McCowan aramıza katıldı. Çıkıp en iyimizi ortaya koyup gereğini yerine getireceğiz” dedi.

Arnavutluk’u deviren Türkiye, grup lideri olarak Avrupa Şampiyonası’nda

Grubu 2’nci ve 3’üncü sırada bitirecek takımların çeyrek final için eleme maçı oynayacak olmasından dolayı grup birinciliğinin önemli olduğunu vurgulayan Memnun şunları söyledi: “Daha önceki senelerde iki defa grup birincisi çıktık ama 4’üncüye çeyrek finali kaybettik. Grup birinciliği tabii ki önemli. Ekstra bir gün dinlenme fırsatın oluyor. Tabii ki grup birincisi olmak istiyoruz. Sırplar da Macarlar da çok güçlü takım. Hedefimiz, gruptan çıkmak. Galibiyeti de mağlubiyeti de doğru yönetmek çok önemli.”

Olcay Çakır Turgut’a göre öncelikli hedef gruptan çıkmak.

Takım kaptanı Olcay Çakır Turgut, “Çok güzel bir hazırlık süreci geçirdik. Hatalarımızı gördük, bunların üzerine çalıştık. Birçok yeni oyuncumuz var. Gençleşme döneminden geçtik. Seneler geçtikçe daha iyi noktaya geldiğimizi düşünüyorum. Adım adım gideceğiz. En iyi şekilde gruptan çıkmak istiyoruz” dedi.