Geçen yılı VAR tartışmalarıyla geçiren Premier Lig'de yeni sezon Manchester United-Fulham maçıyla başlıyor. Yeni değişiklikle 2024-25 sezonunda VAR ve sosyal medya entegre çalışacak.

Futbolun beşiği İngiltere’nin en üst düzey ligi olan Premier Lig’de yeni sezon heyecanı Manchester United ve Fulham arasında oynanacak maçla başlayacak. Old Trafford’daki müsabakada ilk düdük saat 22:00’de duyulacak. Ligin ilk haftası Chelsea ve Manchester City arasındaki dev maça da sahne olacak.

Premier Lig’de Pep Guardiola ve öğrencilerinin şampiyon olduğu bir önceki sezon VAR ile ilgili yaşanan tartışmalarla son bulmuştu. VAR’ın kaldırılmasını isteyen Wolves bunu oylamaya götürse de diğer 19 takımın tamamı VAR’ın devamından yana kanaat verince video hakem teknolojisi ligde kalmaya devam etti. Wolves oylamadan yenik ayrılsa bile sürecin işleyişinde bir şeyleri değiştirmeyi başardı. Premier Lig’deki altıncı sezonuna girecek VAR’la ilgili taraftarların daha hızlı kararlarla daha az müdahale isteği; ayrıca hakemin kararlarına daha fazla vurgu ve anlaşılabilirlik beklentisi sonucu VAR kayıtlarının sosyal medya platformu X üzerinden anlık olarak paylaşılacağı duyuruldu.

İngiltere’de VAR tartışması sonuçlandı: Premier Lig kulüpleri ‘Yetmez ama evet’ dedi