Premier Lig'de düğüm çözüldü. Son hafta maçında West Ham'ı mağlup eden Manchester City üst üste dördüncü şampiyonluğuna ulaştı. Luton Town'ın küme düştüğü günde beşinciliği alan Tottenham doğrudan Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

Premier Lig’de son haftanın tüm maçları aynı anda oynandı. Şampiyonluk için yarışan Manchester City evinde West Ham’ı ağırladı. Rakibinin puan kaybını bekleyen Arsenal ise Everton’la karşılaştı.

City’nin şampiyonluk için sahaya çıktığı maçta geçtiğimiz günlerde yılın oyuncusu seçilen Phil Foden perdeyi erken açtı. Genç İngiliz ilk 18 dakikada attığı iki golle takımını öne geçirip tribünlere şampiyonluğu müjdeledi.

Devrenin son anlarında West Ham Mohammed Kudus’un röveşatasıyla farkı bire indirince Arsenal taraftarları biraz olsun umutlandı ancak ikinci devrede Rodri’nin bulduğu gol İngiltere’de sezonu bitirdi. Rakibini 3-1 mağlup eden Manchester City puanını 91’e yükselterek üst üste dördüncü sezonda da Premier Lig’de şampiyon oldu.

Arsenal’a galibiyet yetmedi

Şampiyon olmak için kazanmasının yanında Manchester City’nin de puan kaybını beklemek zorunda olan Arsenal evinde Everton’ı konuk etti. Aynı anda oynanan diğer maçtan gelen iki gol haberiyle morallerin düştüğü Emirates Stadyumu’nda açılışı 40’ıncı dakikada konuk ekipten Gueye yaptı. Yenik duruma düşen Arsenal 43’te Tominayu’yla skoru eşitledi ve soyunma odasına 1-1’lik beraberlikle gidildi.

Bu skorla son anlarına girilen maçın 89’uncu dakikasında Kai Havertz takımını öne geçiren golü attı ancak bu gol şampiyonluk yarışında sonucu değiştirmedi. Puanını 89’a yükselten ‘Topçular’ sezonu ikinci sırada tamamladı.

Klopp’a veda galibiyetle geldi

Şampiyonluk şansını önceden yitiren ve ligi üçüncü bitirmesi kesinleşen Liverpool Anfield’da Wolverhampton’ı konuk etti. Maçtan önce takımı büyük bir kalabalıkla karnaval havasında karşılayan taraftarlar tribünde de Jürgen Klopp için koreografi düzenledi.

Semedo’nun 28’inci dakikada kırmızı kart görmesi sonrası konuk ekip 10 kişi kaldıktan sonra vites artıran Liverpool 34’te Mac Allister ve 40’ta Quansah’ın attığı gollerle maçı 2-0 kazandı.

Chelsea’ye galibiyet yetmedi

Beşincilik ve Avrupa Ligi’ne doğrudan katılım hakkı için yarışan ekiplerden Tottenham, Sheffield’la; Chelsea ise Bournemouth’la karşılaştı. Maviler evinde oynadığı maçı 2-1 kazandı. Stanford Bridge’de Bournemouth’un tek golü milli futbolcu Enes Ünal’dan geldi.

Chelsea’nin kendi maçını kazanması beşincilik için yetmedi. Küme düşmesi çok önceden kesinleşen Sheffield’ı deplasmanda Kulusevski’nin iki ve Pedro Porro’nun tek golüyle 3-0 mağlup eden Tottenham puanını 66’ya yükseltip ligi beşinci sırada tamamladı.

Luton Town küme düştü

Mevcut sezonun başında Premier Lig’e yükselen Luton Town, 38’inci ve son hafta maçında Fulham’ı ağırladı. Rakibine 4-2 mağlup olan Luton Premier Lig’e tek sezonluk maceranın ardından veda etti.