Atın attığı çifte sonucu kafa ve boynuna darbe alan Paris Saint Germain kalecisi Rico, 19 gün komada, 36 gün yoğun bakımda kaldı. Vücundaki kasların yaklaşık yüzde 30'unu ve 20 kilo kaybetti. Birçok kez ölümden döndü, hayata tutunmayı başardı.

Paris Saint Germain 27 Mayıs’ta Ligue 1’de şampiyon oldu. Birçok futbolcu için artık kutlama zamanıydı. Bunlardan biri de yedek kaleci Sergio Rico’ydu. Rico, bir hafta önce kulübe başvurarak İspanya’nın en büyük dini bayramlarından birine ev sahipliği yapan küçük bir Endülüs kasabası El Rocio’ya gitme izni istemişti. Yönetim ona ‘hayır’ dedi. Ancak şampiyonluğun kazanılması herkesi rahatlattı.
Bir hafta önce kulübünden veto yiyen Rico’ya birçok futbolcu gibi izin verildi. O da soluğu özel uçakta aldı. 1500 kişinin yaşadığı El Rocio’nun nüfusu mayıs ayının son haftasında dini vecibelerini yerine getirmek için gelenlerle 1 milyona yaklaşıyor. İspanya’nın bu bölgesi derin bir binicilik mirasına sahip. İspanya’nın dört bir yanından gelenler eşekle veya at sırtında seyahat ediyor, yollarda uyuyor.

Rico, eşi Alba Silva ile birlikte El Rocio’ya gitti.

Katolik olan Rico, El Rocio’ya otomobille yaklaşık bir saatlik mesafede bulunan Sevilla’da doğdu. Birçok kez El Rocio’daki dini etkinliğe katılan 29 yaşındaki kaleci, PSG’nin şampiyonluğu ilan etmesinden sonra buraya gitmek için yola çıktı. Ancak Sevilla’daki havalimanı uygun değildi. O da eşi Alba Silva ile birlikte Mallarco’ya gitti. Rico, 28 Mayıs pazar sabahı saat 5’te kendisi gibi festivalin müdavimi ve at tutkunu olan eşiyle El Rocio’ya geldi. Eşi dinlenmeye karar verdi, o ise doğruca köydeki arkadaşlarını ziyaret etmek için yola çıktı. Rico, köye vardığında sabah 07.00’ye yaklaşıyordu. Atını bağladı, arkadaşının evine girdi.

Sergio Rico yoğun bakımdan çıktı

Arkadaşıyla yaklaşık 1 saat zaman geçirdi. Sabah 08.00’de atına binmek isterken karşıda bulunan bir eşşek iplerinden kurtuldu. Çıkan kargaşada Rico’nun atı şaha kalkarak çifte vurdu. Toynaklar İspanyol kalecinin başına ve boynuna geldi. Yara yaırm santim daha derin olsaydı Rico’nun yaşama şansı yoktu. İki hemşire hemen futbolcuya müdahale etti. Acil servis gelene kadar yarım saat geçti. El Rocio’da kalabalık arttığı için iki seyyar hastane kurulmuştu. Ancak Rico helikopterle Sevilla’ya nakledildi. Doktorlar onun hayatını kurtarmak için zamanla mücadele ediyordu. Haberin duyulmasıyla birlikte hastaneye akın başladı. Eşi de festivalin müdavimi olan Sevillalı Sergio Ramos dahil PSG’deki takım arkadaşlarının çoğu aileyi aradı. Hepsi Rico’yu görmek istedi ama bilinci kapalı ve yoğun bakımda olduğu için buna izin verilmedi. Pazartesi sabahı hastane, beyin travması da dahil olmak üzere çok sayıda ciddi yaralanmayı kabul eden kısa ve öz bir duyuru yaptı. İlk 72 saat çok önemliydi.

Rico’nun eşi Alba, salı günü Instagram’da Rico ile ilgili ilk açıklamasını yaptı: “Beni yalnız bırakma aşkım çünkü yemin ederim ki yapamam ve sensiz nasıl yaşayacağımı bilmiyorum. Seni bekliyoruz hayatım, seni çok seviyoruz.”

Sergio Rico attan düştü, entübe edildi!

Rico artık hayatı için mücadele ediyordu. Entübasyona bağlı zatürree oldu, ateşi çıktı. Yoğun bakımdaki ilk haftanın ardından Rico’nun ateşi düştü. Aileye göre bu küçük bir mucizeydi. Ailesi ve arkadaşları için acı dolu bir bekleyiş başladı. Kaleci birçok komplikasyon yaşadı. Rico, 19 gün komada, 36 gün yoğun bakımda kaldı. Yoğun bakımda vücundaki kasların yaklaşık yüzde 30’unu ve 20 kilo kaybetti. Herhangi bir nörolojik sorunu olmayan PSG’li oyuncu, en sonunda çevresinin farkına vardı. Kendi kendine nefes almaya, mimikler yapmaya başladı.

PSG tribünleri Rico’ya büyük destek verdi.

Sakinleştirici verilmeyen Rico, acı hissediyordu. Geçirdiği kazadan dört hafta sonra doktorla birlikte nefes alma ve esneme hareketleri egsersizleri yapmaya başladı. Hâlâ kolayca yoruluyordu. Konuşması çok daha fazla zaman aldı. Rico ilk kez zayıf bir sesle konuştu ve anlaşılmayınca hayal kırıklığına uğradı. Zamanla sesi düzeldi. Yoğun bakımda beş haftadan fazla kaldıktan sonra Sergio Rico, normal odaya alındı. Rico’nun futbol hayatı büyük bir olasılıkla sona erdi. Ama onun iyileşmesi bile en önemli maçı kazandığının göstergesi…