Fenerbahçe ve Galatasaray'ın forma tedarikçisi Puma global sosyal medya hesabı üzerinden bu sezon için tasarladığı formaları paylaştı. Avrupa kulüplerinin ayrı bir gönderide yer aldığı paylaşımda Türk kulüplerine dünyanın geri kalanında yer verildi.

2021’den beri Fenerbahçe’ye forma üreten ve bu sezonun başında Galatasaray’la da anlaşmaya varan Almanya merkezli spor giyim tedarikçisi Puma sosyal medya hesaplarından bu sezon için ürettiği formaları paylaştı. Markanın Galatasaray ve Fenerbahçe’ye Avrupa kulüpleri arasında yer vermemesi dikkat çekti.

İngilizce dilinde yayın yapan Puma Football adlı global hesaptan yapılan paylaşımda markanın UEFA’ya üye Avrupa kulüplerine tasarladığı formalar ‘kıtanın dört bir yanından bazı renkler’ açıklamasıyla paylaşıldı. Avrupa kıtası kast edilen paylaşımda Marsilya, RB Leipzig, Valencia, Borussia Monchengladbach, Girona, Shaktar Donetsk, Red Bull Salzburg, Rennes, Slavia Prag ve Malmö kulüplerinin formalarına yer verildi.

İlerleyen saatlerde ‘dünyanın dört bir yanından kediler’ başlığı altında Avrupa kıtasında olmayan takımların formaları paylaşıldı. Fenerbahçe ve Galatasaray için tasarlanan formalara bu kısımda yer verilirken iki Türk kulübüne Palmeiras, Al-Hilal, Bengaluru ve Kawasaki gibi kulüpler de eşlik etti.

Galatasaray’ın Puma’yla yaptığı anlaşmanın imza törenine marka adına Orta Doğu Direktörü Taner Seyis katılmıştı.

Milli takımlar için TVF’den yeni anlaşma yeni forma: Puma