UEFA Süper Kupa finalinde Atalanta'yla karşılaşan Real Madrid yeni transferi Mbappe'nin de fileleri sarstığı karşılaşmadan 2-0 galip ayrılıp kupayı altıncı kez müzesine götürdü. Milli futbolcu Arda Güler karşılaşmanın son anlarında oyuna dahil oldu.

Polonya’daki Varşova Ulusal Stadyumu’nda oynanan UEFA Süper Kupa final maçında son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ve UEFA Avrupa Ligi’nin son galibi Atalanta karşılaştı. İtalyan temsilcisi maça Musso, Djimsiti, Hien, Kolosinac, Zappacosta, De Roon, Ederson, Ruggeri, Mario Pasalic, De Ketelaere, Lookman 11’iyle başlarken Ancelotti’nin sahaya sürdüğü isimler Courtois, Carvajal, Militao, Rüdiger, Mendy; Valverde, Tchouameni Bellingham; Mbappe, Vinícius Junior, Rodrygo oldu. Milli futbolcu Arda Güler yedek soyundu.

Çekişmeli başlayan mücadeledeki ilk büyük tehlike 25’inci dakikada yaşandı. Sağdan gelişen Atalanta hücumunda De Roon’un ortaladığı top savunmaya çarpıp kaleye yöneldi ancak direk gole izin vermedi. Hemen iki dakika sonra bu kez Ederson uzaktan bir şutla Courtois’yı yokladı fakat meşin yuvarlak çerçeveyi bulmadı. Atalanta’dan Ederson, Real Madrid’den ise Bellingham ve Vinicius’un sarı kart gördüğü ilk yarının son anlarında Rodrygo gole yaklaştı ancak Brezilyalı oyuncunun gelişine çektiği şut direkte patlayınca Varşova’da soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

Polonya’da ikinci devreye İtalyanlar etkili girdi. De Roon’un ortasına harika bir kafa vuruşu yapan Pasalic’in şutunu kaleci Courtois muazzam bir plonjonla kornere çeldi.

Mücadelede bir saatlik dilim geride kalmak üzereyken finallerin takımı Real Madrid üstünlüğü ele geçirdi. Ön alan baskısı sonrası kazanılan topta Vinicius sıfıra inip çevirdi ve Valverde’yi buldu, Uruguaylı da müsait pozisyonda topu boş kaleye göndererek Real Madrid’i 1-0 öne geçirdi.

Bu golün hemen ardından Vinicius’la karşı karşıya fırsattan yararlanamayan eflatun-beyazlılar dakikalar 68’i gösterirken yeni süper yıldızıyla rahatladı. Bellingham’ın penaltı noktasına gönderdiği topa etkili bir depar sonrası net bir vuruş yapan Kylian Mbappe yeni kulübüne ‘merhaba’ dedi.

Milli futbolcu Arda Güler’in 88’inci dakikasında dahil olduğu final maçının geriye kalan diliminde başka gol olmadı. Maçtan 2-0 galip ayrılan Real Madrid altıncı kez UEFA Süper Kupa’nın sahibi oldu.

Böylelikle Real Madrid beşer defayla en çok UEFA Süper Kupa kazanma unvanını paylaştığı Barcelona ve Milan’ı geride bıraktı. Carlo Ancelotti de beşinci UEFA Süper Kupa’sını kazanarak daha önce bu başarıya dört defa erişen Pep Guardiola’yı geride bıraktı.

Mali gelirde de şampiyon Real Madrid

Birinin tarihinde, diğerinin kariyerinde ilk: Atalanta ve Gasperini