Real Madrid hazırlık maçında Milan'a 1-0 yenilirken Arda Güler karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Teknik direktör Carlo Ancelotti 19 yaşındaki milli futbolcuyu övdü: Tarihin en iyilerinden biri olabilir. Bu sezon takımdaki rolü daha büyüyecek.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi ve La Liga’da şampiyonluk kazanan Arda Güler’in formasını giydiği Real Madrid hazırlık dönemini Amerika Birleşik Devletleri’nde geçiriyor. Yeni sezon öncesi Endrick ve Kylian Mbappe gibi önemli futbolcuları kadrosuna katan Madrid ekibi hazırlık maçında Serie A’nın önemli takımlarından Milan ile karşılaştı.

Euro 2024’te Türkiye’nin çeyrek finale yükselmesinde büyük payı olan Arda Güler Milan karşılaşmasına ilk 11’de başladı. Teknik direktör Carlo Ancelotti’nin sağ kanatta görev verdiği milli futbolcu takımın en öne çıkan isimlerden oldu. Attığı üç uzun topta da başarı sağlayan Arda Güler altı ikili mücadelenin üçünü kazandı. 21 pas girişiminde 19 isabet sağladı. 19 yaşındaki futbolcu ilk yarı sonunda oyundan çıktı. Milan karşılaşmayı Samuel Chukwueze’nin 55. dakikada attığı golle 1-0 kazandı.

Ancelotti: Arda Güler tarihin en iyilerinden biri olabilir

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti maç sonunda yaptığı açıklamada Arda Güler’in tarihin en iyilerinden biri olabileceğini söyledi. İtalyan hoca şöyle konuştu: “Arda Güler tatilde çok iyi çalıştı. Daha güçlü, daha dirençli ve aynı kalitede geldi. Arda gelecekte orta sahada oynarsa tarihin en iyilerinden biri olabilir. Onun için en iyi pozisyon 10 numara ya da biraz orta sağ, solda oynamak onun için iyi değil çünkü sol ayaklı ve sağda daha fazla şut fırsatı bulabilir. Arda için önemli bir sezon olacak, daha büyük bir rolü olacak.”

Alex de Souza: Arda Güler yükselerek devam edecek