Real Madrid'in ırkçı saldırılara maruz kalan Brezilyalı kanat oyuncusu Vinicius Jr. benzer saldırıların bu sezon da devam etmesi halinde takım olarak sahayı terk edeceklerini duyurdu.

İspanya’da 2022-23 sezonunun sonuna Vinicius Jr’ın Valencia’daki uğradığı ırkçı saldırı damga vurdu. Neredeyse bütün stadyum siyahi oyuncuya karşı nefret söyleminde bulundu. Maç sonunda kırmızı kart gören Vinicius olsa da daha sonra beş maç saha kapama cezası alan taraf Valencia oldu. Geçenlerde üç Valencia taraftarı 21 Mayıs 2023’te oynanan bir maçta sol beki taciz ettikleri gerekçesiyle sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bu ve benzer ırkçı saldırılar başta Brezilyalı oyuncu olmak üzere birçok siyahi oyuncunun başına geldi. Özellikle İspanya’da yaşanan bu olaylar yalnızca Avrupa futbolunda değil dünya futbolunda gündem oldu. Hala sosyal medya üzerinden devam eden bazen stadyumlara da sıçrayan bu saldırılara karşı 2024-25 sezonu başında Real Madrid futbolcuları kendi kararlarını aldı.

Konu hakkında konuşan Vinicius Jr “Bir an önce bir şeylerin değişebilmesi için sahayı terk etmemiz gerekiyor. Kulüpte bu konuyu daha sık konuşuyoruz. Sadece ben değil, tüm oyuncular eğer böyle bir şey olursa bir dahaki sefere herkesin sahayı terk etmesi gerektiğini söyledi. Böylece bize hakaret eden herkes çok daha büyük bir ceza ödemek zorunda kalacak. Bugün İspanya’daki farkı şimdiden görüyor ve hissediyorum. Belki bazı taraftarlar hala ırkçı ama bugünlerde futbol sahasında ve çok sayıda kameranın olduğu yerlerde kendilerini ifade etmekten korkuyorlar. Bu sayede ırkçılığı yavaş yavaş azaltacağız. Elbette bunu sona erdiremeyeceğiz ama İspanya’nın zihniyetini değiştirebildiğim için şimdiden mutluyum” dedi.

Real Madrid LaLiga’da oynadığı ilk iki maçta bir beraberlik ve bir galibiyet almıştı. Arda Güler’in formasını giydiği dünya devi son olarak Şampiyonlar Ligi’ni müzesine götürmüş ve LaLiga’da da şampiyon olmuştu.

Suudiler çıldırdı: Vinicius Junior’a görülmemiş maaş ve bonservis