İngiliz hakem Rebecca Welch, bugün oynanacak Fulham – Burnley maçında düdük çalacak bir Premier Lig maçını yöneten ilk kadın hakem olacak.

Burnley Teknik Direktörü Vincent Kompany’nin de deyişiyle İngiliz futbolu bugün “bir kilometre taşını” geride bırakacak. Kadın hakem Rebecca Welch, Londra’da oynanacak Fulham – Burnley karşılaşmasını yönetecek.

Welch kasım ayında yine Craven Cottage’ın ev sahipliği yaptığı Fulham – Manchester City maçında 4. hakem olarak kenarda görev almış ve tarihe geçmişti. Konuyla alakalı konuşan Kompany “Ben her zaman her türlü uzatmadan yanayım çünkü bu sadece yetenek havuzunu genişletiyor ve dünyanın en iyi liginde en iyi hakemlere sahip olmak için mevcut tüm yeteneklere erişmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

2010 yılından bu yana hakemlik yapan Welch bu sezonun başında Championship maçı yönetmiş ve bunu yapan ilk kadın hakem olmuştu. İngiliz hakemliği adına bir diğer kilometre taşı 26 Aralık’taki Sheffield United – Luton Town maçında aşılacak. Maçta düdük çalacak Sam Allison, 15 sene sonra en üst düzey ligde maç yöneten ilk siyahi olacak.

Hakeme ve rakip oyuncuya saldırıya jandarmadan müdahale