Erkekler 5 bin ve 10 bin metrede 2'şer olimpiyat şampiyonluğu bulunan Muhammed Farah'ın son maratonunu Londra'da koştu. Farah 9. olurken erkeklerde Kenyalı Kelvin Kiptum, kadınlarda Hollandalı Sifan Hassan zafere ulaştı. Rekor kıran Kiptum, en hızlı ikinci maratoncu oldu. 

Londra Maratonu, Tokyo, Berlin, Boston, Chicago ve New York ile beraber 6 büyük yarıştan biri olarak tanımlanıyor. 42,195 kilometrelik mücadelede dünyanın en ünlü atletleri birinci olmak için yarışıyor. 43.’sü yapılan Londra Maratonu’nun bu yıl özel bir yanı vardı. Erkekler 5 bin ve 10 bin metrede 2’şer olimpiyat şampiyonluğu bulunan Somali asıllı Büyük Britanyalı atlet Muhammed Farah, kariyerindeki son maratonu Londra’da koşacağını açıklamıştı. 2.10.28’lik derecesiyle yarışı 9. sırada bitiren 40 yaşındaki Farah yarış sonunda duygusaldı: “Ağlamak istedim. Yıllar boyunca Londra bana inanılmaz bir destek verdi. Ben de onlara teşekkür etmek için burada olmak istedim.”

Süper kahraman giysisiyle Londra Maratonu’na katılanlar vardı.

Kenyalı Kelvin Kiptum’dan en hızlı 2. derece

Londra Maratonu’nu 2 saat 1 dakika 25 saniye ile erkeklerde tarihin 2. en hızlı derecesine imza atan 23 yaşındaki Kenyalı Kelvin Kiptum kazandı. Kiptum, Eliud Kipchoge’nin 2022 Berlin Maratonu’nda kırdığı 2 saat 1 dakika 9 saniye ile kırdığı dünya rekorundan sonra tarihin 2. en hızlı derecesine imza attı. Kenya’dan Geoffrey Kamworor, 2 saat 4 dakika 23 saniyeyle 2’nciliği, Etiyopyalı Tamirat Tola​​​​​​​ ise 2 saat 4 dakika 59 saniye ile 3’üncülüğü elde etti.

Ultra maratonda hile: Rekortmen atlet koşmak yerine arabayla ‘yarışmış’

Kadınlarda zafer Sifan Hassan’ın

Kadınlarda ise Londra Maratonu’nu 5 bin ve 10 bin metrede 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya alan Hollandalı Sifan Hassan kazandı. Finişe 2 saat 18 dakika 33 saniyede gelen Etiyopya asıllı Hollandalı sporcuyu, 2.18.37 ile Etiyopyalı Alemu Megertu ve 2.18.38 ile Kenyalı Peres Jepchirchir takip etti.

Komadan maratona… Hayata duygu dolu bir koşu