Özel davetle Amerika Açık'a (US Open) katılan Venus Williams, 24. kez turnuvada boy göstererek rekorunu geliştirdi, 100. maçına çıktı ancak büyük hüsrana uğradı.

Venus ve Serena Williams tenisin bir dönemine damga vuran iki kardeş. Serena geçen hafta ikinci çocuğunu doğururken ablası Venus ABD Açık’a özel davet alarak 24. kez turnuvaya katıldı. 43 yaşındaki Venus Williams’ın ilk turdaki rakibi Belçikalı Greet Minnen’di. Bu maç aynı zamanda Williams’ın turnuvadaki 100. karşılaşmasıydı. Karşılaşmaya fırtına gibi giren 26 yaşındaki Greet, ilk 4 oyunu aldı. Venus Williams bir oyun alsa bile setin sonucu 6-1 oldu. İkinci sette de benzer bir senaryo vardı. 5-0 öne geçen Belçikalı raket seti 6-1 maçıysa 2-0 kazandı. Bu karşılaşma 1997’den beri turnuvada boy gösteren Venus Williams’ın en ağır yenilgisi oldu.

Maçtan sonra turnuvaya iyi hazırlanmadığını itiraf eden Williams, “Rakibin vuruşlarına yetişemedim. Yerimi alamadığım için backhand vuruşlarını kaçırdım. Kortlarda çok bulunmadığınızda bu normal” dedi. ABD’li raket, bu yıl turnuvalarda sadece 9 eleme maçına çıkmış ve 3 galibiyet alabilmişti. Venus Williams, kendisini eleştirirken rakibinin hakkını da verdi: “Gerçekten Greek’e hakkını vermeliyim. Dürüst olmak gerekirse inanılmaz oynadı. Eğer bu seviyede oynayabilirse, ilk 10 tenisçi arasına girer. Hatta 1 numara bile olabilir, belki bir grand slam kazanabilir.”

ABD Açık’ın rekortmeni

Venus Williams, ABD Açık’ta ilk olarak 1997’de mücadele etti. 2000 ve 2001’de turnuvada şampiyonluk elde eden Venus Williams, bu yıl 24. kez turnuvada boy gösterdi. Dünya 533 numarası, kendisine ait ABD Açık’a en çok katılan sporcu rekorunu geliştirdi.

Djokovic ABD Açık’a firesiz başladı, zirveye çıktı

 

Sabelanka yola devam etti

Günün bir başka maçında bu yılın Avustralya Açık şampiyonu ve iki numaralı seribaşı Belaruslu Aryna Sabalenka, dünya 112’ncisi Belçikalı Maryna Zanevska’yı 6-3 ve 6-2’lik setlerle 2-0 yendi. Sabelanka, ikinci turda Büyük Britanyalı Jodie Burrage ile oynayacak. 13 numaralı seribaşı Daria Kasatkina, 22 numaralı seribaşı Ekaterina Alexandrova ve 25 numaralı seribaşı Karolina Pliskova rakiplerini eleyerek yoluna devam etti. Günün süprizini ise 76 numarada bulunan İtalyan Lucia Bronzetti yaptı. Bronzetti, 2021 Fransa Açık şampiyonu ve 12 numaralı seribaşı Çek Barbora Krejcikova’yı 6-4 ve 7-6’lık setlerle 2-0 yendi.

Rafa Nadal’ın amcası Toni Nadal: Umarım Alcaraz gelecek sezon bir şeyler kazanmamıza izin verir

Erkeklerde Carlos Alcaraz ikinci turda

ABD Açık’ın son şampiyonu ve tek erkeklerin 1 numaralı seribaşı İspanyol Carlos Alcaraz, 75. sıradaki Alman Dominik Koepfer ile karşılaştı. Alcaraz, setlerde 6-3 ve 3-2 öndeyken rakibinin oyundan çekilmesiyle tur atladı ve ikinci turda Güney Afrikalı Lloyd Harris ile eşleşti. 6 numaralı seribaşı İtalyan Jannik Sinner, dünya 54’üncüsü Alman Yannick Hanfmann önünde 6-3, 6-1 ve 6-1’lik setlerle 3-0 galip gelerek ikinci turda vatandaşı Lorenzo Sonego’nun rakibi oldu.Turnuvanın 8 numarası Andrey Rublev de Fransız Arthur Cazaux’yu 3-0 yendi. Tur atlayan bir başka isimse Kazak Timofey Skatov’u 3-1 yenen 13 numaralı seribaşı Alex de Minaur oldu. Eski ABD Açık şampiyonları İsviçreli Stan Wawrinka ve Büyük Britanyalı Andy Murray de rakiplerini geçerek adlarını ikinci tura yazdırdı.