Trabzonspor Kulübü Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bildirimde Bankalar Birliği anlaşmasından resmen çıkıldığını açıkladı.

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor önemli bir adım attı. 2019 yılında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Bankalar Birliği arasında yapılan anlaşmayla birçok kulüp gibi Trabzonspor da borçlarını yapılandırmış ve uzun vadeli bir ödeme planına girmişti. Kulüp bu borçlarını kapadığını ve anlaşmadan çıktığını bildirdi.

Yapılan açıklamada “T.C. Ziraat Bankası, Denizbank ve Türkiye Halk Bankasından oluşan konsorsiyum ile Şirketimiz arasında 06/2019 döneminde imzalanan ve 03/2021 döneminde yeniden yapılandırılarak vadesi 05/2030 dönemine kadar uzatılan, kamuoyunda Bankalar Birliği yapılandırması olarak bilinen kredi anlaşması kapsamında, Şirketimizin kullanmış olduğu tüm krediler ve bu kredilere ilişkin faizler tamamen kapatılmıştır. Buna göre şirketimizin bankalar nezdinde hiçbir kredi ana para ya da faiz borcu kalmamıştır” dendi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan borcu kapatacağını 30 Nisan’da verdiği röportajda açıklayarak şunları söylemişti: “Geçen yıl 140 milyon euro ödeme yaptık. 140 milyon’un 120 milyon euro’luk kısmını kasaya karşılıksız koyduk. Bu 140 milyon’un yüzde 10’uyla transfer yapamadık. Başka borçlar ödedik. Bu kadar yüksek ödeme gücümüze rağmen borcumuz 4 milyar lira seviyelerinde. Bunlar ödenmeseydi durumumuz daha vahim olabilirdi. Bu borcu kapatmaya talibim. Borcu kapatmaya inancım var mı, sonuna kadar var? Yoksa burada bir dakika durmam. Borcu sıfırlarken de yarışın içinde olmak zorundayım. Bunun için çok ciddi üç proje üzerinde çalışıyoruz. İki gelir getirici projede sona gelmiş durumdayız. Kartal projesinde sona gelmiş durumdayız. Bu projelerimiz hayata geçtiğinde Trabzonspor’un geleceği parlak.”

Trabzonspor’un borcu son mali genel kurulda 4 milyar 486 milyon TL olarak açıklanmıştı. Doğan kulüp dergisine yaptığı son açıklamada ise “Şenol Güneş hocamızla birlikte var gücümüzle Süper Lig’e odaklandık. Ayrıca değeri yıllar sonra daha iyi anlaşılacak olan mali disiplinden ödün vermeden bu özgürlüğün ekonomik bağımsızlığını taşımaya kilitlendik” diye konuşmuştu. Kartal arazisini uzun süreliğine kiralayarak büyük gelir elde eden Trabzonspor böylelikle Bankalar Birliği anlaşmasından çıktı ve Doğan yönetimi kısa vadeli hedefine ulaştı.

Hem Banza, hem Şenol Güneş, hem Trabzospor siftah yaptı

Trabzonspor Bankalar Birliği anlaşmasından çıktı