Kasımpaşa, Rizespor deplasmanında 1-0 galip gelerek sezonun üç puanını aldı. İki Rizespor, bir Kasımpaşa golü VAR müdahalesiyle iptal edildi.

Süper Lig’in dördüncü hafta maçında son olarak Fenerbahçe’ye 5-0 mağlup olan Rizespor, ligde henüz galibiyetle tanışamayan Kasımpaşa’yı ağırladı. Ali Şansalan’ın düdük çaldığı maça İlhan Palut, Fenerbahçe’ye kaybettiği maçın 11’inden iki ismi değiştirerek başladı.

Maça deplasman temsilcisi Kasımpaşa hızlı başladı. Altıncı dakikada Ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Fall pasını verdi, arka direkte topu kontrol eden Ouanes düzgün bir gol vuruşuyla fileleri sarsıp takımını öne geçirdi. Rizespor’un bu gole cevabı 10’uncu dakikada kullanılan korner sonrası Mosci’den gelse de VAR incelemesi sonucu ağlara giden top skor tabelasına yansımadı. Karşılaşmada ilk yarım saatlik dilim geride kalırken ev sahibi ekip bir kez daha gole yaklaşsa da Minchev’in sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada topa yükselen Sowe’un kafa vuruşunda kaleci Gianniotis topu kornere çeldi. Beraberlik arayışlarını sürdüren Rizespor’da dakikalar 35’i gösterirken Kasımpaşa savunmanın ceza sahasında uzaklaştıramadığı topla buluşan Akintola’nın şutu kaleci Gianniotis’den sekerek kale sahasında Sowe’un önünde kaldı. Sowe’un vuruşunda top ağlara gitmesine rağmen VAR incelemesi sonucu bir kez daha gol geçersiz sayıldı. Rize’de ilk yarı konuk ekip Kasımpaşa’nın tek farklı üstünlüğüyle sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında savunma sertliğini artıran Kasımpaşa rakibinin ataklarını durdurmayı başardı. Uzun süre boyunca iki takımın da pozisyon üretmekte zorlandığı devrede Kasımpaşalı Ouanes 72’nci dakikada kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti fakat VAR incelemesinin ardından bu maçta üçüncü kez gol kararı iptal edildi. Uzatma dakikalarına Kasımpaşa’nın 1-0’lık üstünlüğüyle girilen maçta skor tabelası 90+7’yi gösterirken Rizespor’da Muhammet Taha Şahin’in sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada topa Sowe’un kafa şutunu kaleci Gianniotis meşin yuvarlağı uzaklaştırdı ve devamında savunma tehlikeyi önledi. Son anlarda yakaladığı bu fırsattan da yararlanamayan Rizespor karşılaşmayı kaybetti. Kasımpaşa, deplasmandan 1-0’lık skor ve üç puanla ayrılan taraf oldu.

Bu sonuçla mavi-beyazlılar puanını beşe yükseltirken üst üste ikinci yenilgisini alan Rizespor dört puanda kaldı.

Üç Büyükler’in UEFA Avrupa Ligi fikstürü belli oldu: Salı ve Çarşamba gündüz maçları oynanacak