20 Mayıs 2024 tarihinde başlayacak tenis sezonun dört büyük turnuvasından biri Roland Garros'nun posteri görücüye çıktı. Büyük beğeni toplayan posteri Paul Rousteau tasarladı.

Roland Garros, 1891 yılından bu yana düzenlenen, 1. Dünya Savaşı ve 1940 yılı haricinde her yıl düzenlenmiş, Açık dönemin dört büyük turnuvasından biri. Takvimin Avustralya Açık, Amerika Açık ve Wimbledon’la beraber en prestijli turnuvası olan ve Roland Garros ismiyle de anılan Fransa Açık bu 4 turnuva arasında toprak kort üzerinde oynanan tek turnuva.

21. yüzyılda İspanyol Rafael Nadal’ın damgasını vurduğu turnuva önümüzdeki sezon da büyük merakla bekleniyor. Nadal’ın şayet sağlıklı kalır da katılırsa yüksek olasılıkla son Fransa Açık katılımı olacak. Bunun dışında turnuvanın bir özelliği de 2024 Paris Oyunları öncesinde ülkede düzenlenecek dev organizasyon olması.

Merakla beklenen turnuvanın afişi görücüye çıktı. Büyük beğeni toplayan afişi 38 yaşındaki Fransız fotoğraf sanatçısı Paul Rousteau hazırladı. Güzel sanatlar ve modayı harmanlayan görüntüleri The New York Times, M Le Monde, Dazed & Confused, The New Yorker’da yer alan sanatçı daha önce Hermès, BMW, Louis Vuitton gibi ünlü markalar için de çalıştı. Rousteau 2017 yılında Hyères moda ve fotoğraf festivalinin final seçkisinde yer aldı ve 2019 yılında HSBC ödülüne aday gösterildi. Fotoğrafları Çin, İsviçre, Almanya ve İtalya’da gösterildi.

Paul Rosteau’nun göz alıcı posteri.

Fransa Tenis Federasyonu’nun 1980’den bu yana modern sanatçılara hazırlattığı afişin 2024 versiyonunda imzası bulunan Rousteau “Paris’in yanı sıra toprak kortun karakteristik rengini de temsil etmek istedim. Örneğin, kortu bir duvarın, bir sokağın, kırmızı kille kaplı bir binanın, çizgilerin, hatta kuşbakışı bir görüntünün üzerine yerleştirmeyi düşündüm… Yukarıdan görülen bir şehir genellikle gridir, ancak burada Roland-Garros’un aşı boyası renginde olmasını hayal ettim. Sonra Seine Nehri’ni tasvir etme fikrine kapıldım” açıklamasını yaptı.

Turnuva için ilk defa poster tasarlama fırsatına erişen sanatçı tasarım sürecinde yapay zekanın da yardımını aldı. Rousteau afişin yapım aşamasıyla ilgili “Ayrıca Olimpiyat Oyunlarına ve Seine Nehri üzerinde gerçekleştirilecek olan Paris 2024 açılış törenine de bir selam vermek istedim.” diye konuştu. Turnuva 20 Mayıs 2024 tarihinde başlayacak ve 9 Haziran Pazar günü oynanacak tek erkekler finaliyle son bulacak.

Tenis asla tenis değil: Sicim Teorisi