Teniste yılın ikinci Grand Slam’i olan Roland Garros’da mücadele tek erkekler ve tek kadınlar maçlarıyla sürdü. Organizasyonun üçüncü gününde korta çıkan dünya bir numarası Novak Djokovic ilk maçında yerel kahraman Pierre-Hugues Herbert ile karşılaştı. Toplam 2 saat 31 dakika süren mücadelede rakibini 6-4, 7-6 ve 6-4’lük setlerle 3-0 yenen son şampiyon Djokovic, tur atladı. 7 numaralı seribaşı ve son iki yılın finalisti Norveçli Casper Ruud, Brezilyalı Felipe Meligeni Alves’i 6-3, 6-4 ve 6-3’lük setlerle turnuva dışında bıraktı.

Geçmişte iki kez Grand Slam kazanma başarısı gösteren Aryna Sabalenka ise Rus rakibi Erika Andreeva’yı 68 dakika süren maçta 6-1 ve 6-2’lik iki set sonucu 2-0’la geçerek adını ikinci tura yazdırdı. 4 numaralı seribaşı Kazak Elena Rybakina, Belçikalı Greet Minnen’i, 7 numaralı seribaşı Çinli Qinwen Zheng de Fransız Alize Cornet’yi 2-0 mağlup ederek ikinci tur biletini aldı.

Zeynep Sönmez ilk turda veda etti

Zeynep’in Fransa Açık macerası kısa sürdü.

Grand Slam düzeyinde adını ana tabloya yazdıran beşinci Türk tenisçi olma başarısı gösteren Zeynep Sönmez, elemeleri geçip yükseldiği ana tablo sonrası Roland Garros’da ilk maçına çıktı. Paris’te oynanan turnuvanın ilk tur maçında 22 numaralı seri başı dünya 24 numarası ABD’li Emma Navarro’yla karşılaşan Zeynep rakibine 6-2 ve 6-0’lık setlerle 2-0 yenilerek organizasyona veda etti.

Antalyaspor’un yeni teknik direktörü Alex şehre geldi