Geçenlerde verdiği röportajda "Buraya geldiğimden beri beni özel hissettiren biri olmadı. Buna teknik direktör Roger Schmidt de dahil" diyen Orkun Kökçü takımı Benfica tarafından kadro dışı bırakıldı.

Sezon başı Feyenoord’dan Benfica’ya 25 milyon euro bedelle transfer olup Portekiz kulübünün tarihinde Enzo Fernandez ve Darwin Nunez’in ardından en çok bonservis bedeli ödenen oyuncu olan Orkun Kökçü 34 kez formasını giyip üç gol 10 asistlik katkı sunduğu takımında iyi günler geçirmiyor. Geçenlerde verdiği röportaj yüzünden başı belaya giren milli futbolcu Benfica kulübünün bu söylemlerden hoşnut olmaması sebebiyle kadro dışı bırakıldı.

Portekiz merkezli Record gazetesinin haberine göre Orkun Benfica’nın Casa Pia’ya karşı mücadele edeceği lig maçının kadrosundan çıkartıldı. Teknik direktörü Roger Schmidt’i sert bir dille eleştiren Orkun’a bu disiplin cezasını yönetimin mi yoksa teknik kadronun mu verdiği henüz bilinmiyor.

Ne demişti?

Verdiği röportajla Benfica’da tepkileri üzerine çeken Orkun takımda geçen günleri ve teknik direktör Roger Schmidt için şöyle demişti:

“Buraya geldiğimden beri beni özel hissettiren biri olmadı. Buna teknik direktör Roger Schmidt dahil. Ben masaya vuran ya da taleplerde bulunan biri değilim ama belki de bana verdiği rol nedeniyle fazla mütevazıydım. Teknik direktör beni savunmaya yakın oynatıyor, bana her türlü görevi veriyor ama benim niteliklerimden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız buna gerek yok. Ben ileriyi düşünen biriyim, ileriye attığım paslarla tanınırım. İstatistiklerim bunu ispatlıyor. Benfica için daha fazlasını verebilirim. Belki de hayal kırıklığım bundan kaynaklıdır. Feyenoord’da her zaman hücum ağırlıklı oynuyordum. Burada da buna benzer bir rolün olacağını düşündüm. Kulüp de bana hücuma yönelik bir pozisyonda oynayacağımı söyledi. Ancak bu şekilde önemli bir oyuncu olabilirim.”

Santos’un Dolmabahçe’deki kalesi yıkıldı

Schmidt’ten açıklama

Benfica’nın teknik patronu Roger Schmidt konuyla ilgili olarak “Bu röportajdan sonra Orkun Kökçü’nün kadroda yer alması imkansızdı. Röportajı okudum ve milli aradan sonra kendisiyle konuşacağım. Tamamen maça odaklanmıştık. Çok şaşırdım. Orkun mükemmel bir oyuncu ve mükemmel bir insan. Bu röportajı neden verdiğini bilmiyorum” dedi.