Ukrayna'yı işgali sonrası dünya sporundan aforoz edilen Rusya'da ilginç bir olay yaşandı. Moskova'da düzenlenen basketbol hazırlık turnuvasına katılan Kolombiya Milli Takımı'nın sahte bir takım olduğu ortaya çıktı. Konu adli makamlara taşınacak.

Ukrayna’yı işgali öncesi özellikle CSKA Moskova’nın elde ettiği başarılarla adından Avrupa basketbolunda sıkça söz ettiren ülkelerden biri olan Rusya, işgal sonrası tüm spor organizasyonlarında olduğu gibi basketbolda da uluslararası organizasyonların dışında bırakıldı. Yerel ligini sürdüren ve kısıtlı ülkelerin takımlarıyla ilişkiler yürütüp müsabakalara çıkan Rus takımlarıyla ilgili sezon öncesinde düzenlenen hazırlık turnuvasında akıllara durgunluk veren bir gelişme yaşandı.

Rusya’da düzenlenen sezon öncesi basketbol takımına Rus Milli Takımı haricinde Güney Amerika’dan Kolombiya ve Venezuela da katılım gösterdi. Kolombiya ilk iki maçında 155-53 ve 108-57’lik skorlarla parkeden yenik ayrılarak turnuvada kötü bir görüntü çizdi. Bunun üzerine Kolombiya Basketbol Federasyonu’nun Rusya’dan düzenlenen bu hazırlık turnuvasına bir takım yollamadığı ortaya çıktı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kolombiya Basketbol Federasyonu, “Federasyon olarak Rusya’da düzenlenen hazırlık turnuvasına bir takım yollamadık. Bu konunun takipçisi olacağız ve hakkımızı mahkemede arayacağız” dedi.

Rusya Basketbol Federasyonu Başkanı olan eski basketbolcu Andrei Kirilenko ise yaptığı açıklamada turnuva daveti hakkında Kolombiya takımıyla iletişimin e-mail üzerinden yapıldığını söylese de buna ilişkin herhangi bir net kanıt ortaya süremedi.

Yaşanan skandalın ardından Rusya’nın Kolombiya’yla oynaması planlanan hazırlık maçı da iptal edildi.

Wanda Nara’dan Icardi’yi çıldırtacak hareket! Kredi kartının rövanşını aldı