Sezona Manisa Basket formasıyla müthiş bir giriş yapıp üst üste yüksek skorlar ürettiği maçları geride bırakan Saben Lee, EuroLeague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv'e transfer oldu.

NBA’de dört sezon geçirmesinin ardından Avrupa’ya ilk adımını Manisa Basket formasıyla atan ABD’li basketbolcu Saben Lee harika sezon başlangıcıyla tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Murcia deplasmanında 36 sayı üretip takımına kulüp tarihinin ilk Basketbol Şampiyonlar Ligi galibiyetini armağan eden Lee bir sonraki haftada ise FMP Belgrad deplasmanında 43 sayı birden bularak organizasyon rekoruna ortak olmuştu.

Bu flaş performansların ardından Saben Lee’nin adı birçok EuroLeague takımıyla anıldı. Scottie Wilbekin’i uzun süreli bir sakatlığa kurban veren Fenerbahçe’nin de Lee’ye ilgili olduğu iddia edilse de devamında başantrenör Sarunas Jasikevicius’un oyuncuyu veto ettiği öğrenildi.

 

Maccabi’de Lee’nin transferi bu görselle duyuruldu.

Tüm bu gelişmeler ışığında Manisa Basket formasıyla çıktığı üç maçta 30 sayı, 4 ribaunt ve 5 asist ortalamaları tutturan Saben Lee’nin Ege Bölgesi’nde geçen günleri uzun sürmedi. İsrail’i EuroLeague’de temsil eden Maccabi Tel Aviv, oyuncuyu kadrosuna kattığını resmen duyurdu. Yapılan açıklamaya göre Lee iki yıllık sözleşmeye imza attı.


Transferi sonrası açıklama yapan Saben Lee,  “Maccabi formasını giyeceğim için çok mutluyum. Umarım çok fazla maç kazanır ve taraftarlarımızı mutlu ederiz. Bu fırsatı bana verdikleri için minnettarım. Transferde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Formayı giymek için sabırsızlanıyorum” dedi. Lee’nin yeni takımında 5 numaralı formayı terleteceği açıklandı.

Cim-bom’un potadaki kötü gidişi TOFAŞ karşısında da sürdü