Galatasaray'daki yükselişiyle en dikkat çeken Sacha Boey'in Fransa Milli Takımı'na alınıp alınmayacağı merak konusuydu. Teknik Direktör Didier Deschamps, kadroyu açıkladı, daha sonra açıklama yapmak zorunda kaldı.

Galatasaray’ın 23 yaşındaki sağ beki Sacha Boey, gerek Süper Lig’de gerekse Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği performansla dikkat çekiyor. Kamerun Milli Takımı’ndan gelen daveti geri çeviren ve Fransaya yeşil ışık yakan oyuncu yazın U21 takımına çağrılmış ama sakatlığı nedeniyle forma giyememişti.

Ve Galatasaray-Fenerbahçe polemik sezonu başladı!

Manchester United ile yapılan maçta gösterdiği performanstan sonra sağ bek pozisyonunda sıkıntı çeken Fransa’nın Euro 2024 eleme maçları için Boey’i A Milli Takım’a alabileceği konuşuluyordu. Gözler Horozlar’ın başında bulunan Didier Deschamps’a çevrildi. Paylaşım yapanlardan biri de Sacha Boey’in bizzat kendisiydi. Oyuncu, kararı merakla beklediğini gösteren bir paylaşım yaptı.

Fransa Milli Takımı’na çağrılan isimler sosyal medyadan duyruldu.

Deschamps, Fransa’nın Hollanda ve İskoçya ile oynayacağı Euro 2024 Elemeleri maçlarının kadrosu açıklandı. Takıma çağrılan isimler şöyle…

Kaleci: Areola, Maignan, Samba

Savunma: Clauss, Lucas Hernandez, Theo Hernandez, Konate, Kounde, Pavard, Saliba, Upamecano.

Orta saha: Camavinga, Fofana, Kamara, Rabiot, Tchouameni.

Hücum: Coman, Dembele, Giroud, Griezmann, Kolo Muani, Mbappe, Thuram.

Bir sağ bekten fazlası… Galatasaray’ın ‘makinesi’ Sacha Boey’in hikayesi…

Deschamps: Sacha Boey’e kapımız açık

Kadronun açıklanmasından sonra Sacha Boey’in kadroya alınmaması Fransız taraftarları bir hayli sinirlendirdi. Birçok sosyal medya hesabı sert eleştiriler yaptı. Eleştirilerin yükselmesi üzerine Deschamps, Sacha Boey konusunda açıklama yapmak zorunda kaldı. Fransa Teknik Direktörü,  “Sacha Boey gibi sağ bek oynayan ve takip ettiğimiz başka futbolcular da var. Sacha Boey’i takip ediyoruz. Bu alanda rekabet olacak. Fransa Milli Takımı için şu an doğru kadro seçtiğimi düşünüyorum. Çok sayıda üst düzey oyuncumuz var. Fakat kapımız açık ona açık” dedi.

Boey, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla kadroya alınmamasına tepki gösterdi.

Kadroyu merakla beklediğini belirten paylaşımlar yapan Sacha Boey, Dechamps’ın kararının ardından düş kırıklığına uğradı. 23 yaşındaki futbolcu, boynunun büküldüğü bir çizgi roman karesi paylaştı.

Galatasaray’dan Boey’e destek

Boey’e kulübü Galatasaray, sarı kırmızılı taraftalar ve Fransızlardan büyük destek geldi. Sarı kırmızılı kulüp, Boey’in fotoğrafıyla ‘Kaldır kafanı…Dünyanın en iyilerinden biri olduğunuzu biliyoruz” paylaşımı yaptı.

Boey, bu sezon Galatasaray’ın şu ana kadar Türkiye ve Avrupa’da oynadığı 15 karşılaşmaya ilk 11’de başladı ve oyundan çıkmadan sahada kaldı. Bu maçlarda bir asist yaptı.