Bundesliga 2'de ilginç anlar yaşanmaya devam ediyor. Hertha Berlin ile Magdeburg arasında oynanan karşılaşma ilk yarı biter bitmez ikinci yaşarı başladı. Maçın hakemi soyunma odasına gitmek yok dedi.

Almanya Bundesliga 2’de Hertha Berlin – Magdeburg maçında ilk devre biter bitmez ikinci yarı oynandı. 45. dakikada sahaya atılan tenis topları yüzünden oyun 21 dakika durmak zorunda kaldı. Saha temizlendikten sonra oyuncular tekrardan oyun alanına döndü. İlk yarının eksik dakikları oynandı ve hakem ilk devreye sona erdirdi.

İlk devre 21 dakika uzayınca karşılaşmanın hakemi devre arasını yaptırmadı. İlk devre düdüğünü çaldıktan sonra oyuncular sahada yer değiştirerek hemen ikinci yarıya başladı.

Bundesliga’da kulüp sahipliğine artık hiçbir şekilde izin verilmediği için federasyon yeni kaynaklar arıyor. Bu konuda hayata geçirilmesi düşünülen planlardan biri de ligin medya haklarının yüzde 8’inin 1 milyar euro’ya 20 yıl boyunca bir yatırımcıya satılması. Bu karar için geçtiğimiz haftalarda yapılan oylamada 36 kulübün 24’ünün (üçte iki oranda) onayıyla alındı. Ancak bu satışa neredeyse bütün kulüplerin taraftarları karşı ve bunu protesto ediyorlar. Berlin taraftarı da tenis toplarını atarak eylem yaptı. Medyada çıkan haberlere göre satışın gerçekleşmesi için bir ana statü değişikliği gerekmekte. Fransa’da da bu tür bir satış daha önce yapılmış ve ligin medya gelirlerinin yüzde 13’ü hem de süresiz şekilde 1,5 milyar Euro’ya satılmıştı. Fransa’dan gelen haberler birçok kulüp bu durumdan çok rahatsız olduğu ve kulüplerin gelirlerinde önemli bir düşüşe neden olacağı yönünde.

Türk kulüpleri Avrupa’nın en kötüsü! Gelir iyi ama öz sermaye dipte, çanlar çalıyor