Sakaryaspor'da genel kurul yapıldı. Daha önce aday olacağını söyleyen ve dövüldüğüne ilişkin görüntüler sosyal medyaya yansıyan Gökhan İn kongreye katılmadı. Cumhur Genç yeni başkan oldu, Gökhan İn ibra da edilmedi.

Sakaryaspor’da darp edilmesiyle gündeme gelen eski başkan Gökhan İn genel kurulda söylediğinin aksine aday olamadı ve ibra edilmedi. Yeşil siyahlılarda Cumhur Genç üçüncü kez başkanlığa seçildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a teşekkür eden Genç yaklaşık 80 gün önce görevi devrettiğini belirterek eski başkan İn ve yönetim kurulunun imkanları kadar bir şeyler yapmaya çalıştığını söyledi. Genç “Ama olmadı, kongre kararı aldılar. Daha sonra bu süreçte şehrin büyükleri, Sakaryaspor’un bize ihtiyacı olduğunu söylediler. Konu Sakaryaspor olduğu zaman gerisi teferruat oluyor. Tekrar buradayız” dedi.

Kongrede olmayan Gökhan İn ibra edilmedi

Kongre sürecinde dövülmesiyle gündeme gelen Sakaryaspor’un eski başkanı Gökhan İn kongrede bir şok daha yaşadı. O ve yönetimi kongrede ibra edilmedi. Bununla ilgili olarak İn ve yönetim kurulu üyelerinin üç ay içinde kararın iptal edilmesi için dava açma hakkı bulunuyor. Sakaryaspor da İn ve yönetim kurulu üyelerine tazminat davası açabilir. Bu konudaki kararı yeni başkan verecek.

Gökhan İn başkanlığa aday olacağı söylemişti, kongreye gelmedi

12 Eylül’de bir basın açıklaması yapan Gökhan İn “Aday olmadan önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti İl Başkanına niyetimi söyledim, olumsuz dönüş almayınca aday oldum” demişti. Bu açıklamanın ardından 20 Eylül’de o dönem kulübün reklam ve sponsorluk işlerinden sorumlu yöneticisi Cengiz Şen’in başkan Gökhan İn’i tokatladığı görüntüler sosyal medyaya düştü. İstanbul’da yakalanarak Sakarya’ya getirilen Cengiz Şen ‘yağma’ suçlamasından tutuklandı. Dövülen Gökhan İn ise ‘Başım belaya girecek’ diyerek kentten ayrıldı. Eski Sakaryaspor Başkanı kongreye de gelmedi.

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn kentten kaçtı, saldırgan tutuklandı