Salı günü spor gündemi yoğun. Fenerbahçe eski başkanlarından Faruk Ilgaz için anma mesajı yayınladı. Arjantin Milli Takımı ile Copa America'yı kazanan Lionel Messi bir rekora imza attı. İşte gelişmeler...

Sporda yaz rehaveti olmuyor. Gündemde futboldan diğer branşlara birçok gelişme yaşanıyor. Fenerbahçe bir mesaj yayınlayarak eski başkanlarından Faruk Ilgaz’ı vefatının 10. yıldönümünde andı. Copa America’dan zaferle ayrılan Arjantin’in kaptanı ve efsanesi Lionel Messi, Copa America şampiyonluk kupasını kaldırarak inanılması güç bir rekora imza attı. İşte sporda salı gününün haberleri…

Fenerbahçe eski başkanlarından Faruk Ilgaz’ın vefatının 10. yılı nedeniyle anma mesajı yayımladı. Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan mesajda şöyle dendi: “1966-1974, 1976-1980 ve 1983-1984 yılları arasında kulübümüzde başkanlık yapmış ve görev süresi boyunca önemli başarılara imza atmış efsane başkanlarımızdan Faruk Ilgaz’ı vefatının 10. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.”

Faruk Ilgaz başkanlığında Fenerbahçe 1967-68 sezonunda beş kupa kazandı.

Faruk Ilgaz’ın başkanlığı döneminde 1967-1968 sezonunda Fenerbahçe beş kupa birden kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Fenerbahçe o sezon Türkiye Ligi şampiyonluğu, Türkiye Kupası, Spor Toto Kupası, Balkan Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanmıştı.

Lionel Messi’den inanılmaz başarı: 45 kupa

37 yaşındaki Messi futbol tarihine geçti.

Arjantin üst üste ikinci kez Copa America’yı kazanırken finale kariyerinin 45. kupasını kaldıran takım kaptan Lionel Messi’nin sevinci ve sakatlığı nedeniyle döktüğü gözyaşları damga vurdu. Avrupa’da İspanya kıtanın en büyüğü olurken Amerika’da Kolombiya’yı uzatmaların 112. dakikasında deviren Arjantin şampiyonluğa ulaştı. Copa America’da Tango rüzgârı eserken maça Arjantin’in efsanesi Messi damga vurdu. 64’te arka adalesinden sakatlanan ve gözyaşlarıyla kenara gelen yıldız futbolcu karşılaşmanın bitiş düdüğü ile en mutlu isimdi. Kariyerinin 45. kupasını kaldıran 37 yaşındaki Messi’nin koleksiyonunda kulüp takımlarıyla 10 İspanya La Liga, 7 İspanya Kral Kupası, 8 İspanya Süper Kupası, 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 UEFA Süper Kupası, 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 2 Fransa Ligue 1 ve 1’er Fransa Süper Kupası ile Leagues Cup, Arjantin Milli Takımı’yla da 1 U20 Dünya Kupası, 1 Olimpiyat Oyunları, 2 Copa America, 1 Conmebol – UEFA Şampiyonlar Kupası ve 1 de Dünya Kupası bulunuyor.

Türkiye, Galler ile Kayseri’de oynayacak

Euro 2024’e çeyrek finalde veda eden Türkiye’nin önünde Uluslar B Ligi var.

UEFA Uluslar B Ligi’nde mücadele eden A Milli Futbol Takımı’nın, Galler ve Karadağ yapacağı maçların statları belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre milliler, 16 Kasım saat 20.00’de Galler’le Kayseri’deki Kadir Has Stadı’nda karşı karşıya gelecek. A Milli Takım’ın deplasmanda Karadağ ile karşılaşacağı müsabaka da başkent Podgorica’da yapılacak. Podgorica Şehir Stadyumu’ndaki maç, 19 Kasım saat 22.45’te başlayacak. A Milli Futbol Takımı, 11 yıllık aranın ardından Kayseri’de sahaya çıkacak. Milliler, bu kentte daha önce oynadığı üç maçı da kazandı. Kayseri’de 2009 yılında Azerbaycan’ı 2-0, Estonya’yı 4-2 yenen Türkiye, 2013 yılında da Andorra’yı 5-0’lık skorla mağlup etmeyi başardı. UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’ta yer alan ay-yıldızlı takımın, grubunda Galler ve Karadağ’ın yanı sıra İzlanda bulunuyor.

UEFA’dan Kadir Sağlam, Zorbay Küçük ve Bahattin Şimşek’e görev

Kadir Sağlam, Diddeleng ile Atletic Escaldes maçını yönetecek.

FIFA kokartlı hakemler Kadir Sağlam, Zorbay Küçük ve Bahattin Şimşek, UEFA Konferans Ligi’nde 18 Temmuz Perşembe günü oynanacak 1. eleme turu rövanş maçlarında görev yapacak. Kadir Sağlam, Lüksemburg’un Diddeleng ile Andorra’nın Atletic Escaldes takımları oynanacak müsabakayı yönetecek. Sağlam’ın yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ve Mehmet Emin Tuğral yapacak. Müsabakada Murat Erdoğan dördüncü hakem olarak görev alacak. Litvanya’nın Zalgiris Vilnius ve Finlandiya’nın VPS ekipleri arasında oynanacak maçta Bahattin Şimşek düdük çalacak. Şimşek’in yardımcılıklarını Murat Tuğberk Curbay ve Deniz Caner Özaral yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Ümit Öztürk olacak. Zorbay Küçük ise Bosna Hersek’in Sarajevo ile Kazakistan’ın Aktobe takımları arasında oynanacak mücadeleyi yönetecek. Küçük’ün yardımcıları İbrahim Çağlar Uyarcan ve Furkan Ürün olacak. Müsabakada Cihan Aydın dördüncü hakem olarak görev yapacak.

Telekom Yoan Makoundou’yu kadrosuna kattı

Yoan Makoundou geçen sezonu Buducnost Voli’de geçirdi.

Türk Telekom Fransız pivot Yoan Makoundou’yu transfer etti. Kulüpten yapılan açıklamada “Yoan Makoundou artık Ankara basketbolu için ter dökecek. Geçen sezon Buducnost Voli forması giyen Yoan Makoundou yeni sezonda takımımızın gücüne güç katacak. Ailemize hoş geldin Yoan Makoundou” dendi. Geride kalan sezon Buducnost Voli’de 48 maçta forma giyen Makoundou 9.3 sayı ortalamasıyla oynadı.

Fenerbahçe Oğuz Aydın’ı resmen duyurdu… Transferin perde arkası