Türkiye ve dünyada salı günü birçok gelişme yaşanıyor. Türkiye Kupası iki karşılaşmayla başladı. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu İsviçre'ye gitti. İşte futboldan diğer branşlara gündemde bulunan haberler...

Sporda salı gündemi yoğun. Türkiye Kupası iki maçla başladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu İsviçre’de UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile görüştü. Fenerbahçe futbol takımının forma kol sponsorluğu için anlaşma yaptı. İşte salı günü yaşananlar…

TFF heyeti Nyon’da

TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile İsviçre’de bir araya geldi. EFA’nın Nyon’daki merkez binasında gerçekleşen görüşmede TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Milli Takımlar, FIFA ve UEFA İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhun Kazancı, TFF Genel Sekreteri Abdullah Ayaz, TFF Dış İlişkiler ve Milli Takımlar İdari Direktörü Buğra Cem İmamoğulları, UEFA Üye Federasyonlar Direktörü Zoran Lakovic ile TFF Eski Genel Sekreteri ve UEFA Stratejik Danışmanı Kadir Kardaş da yer aldı. lkemizin İtalya ile ortaklık çerçevesinde ev sahipliği yapacağı 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2032) ve yine ülkemizde oynanacak olan 2026 UEFA Avrupa Ligi Finali ile 2027 UEFA Konferans Ligi Finali’ne dair yapılan hazırlıkların son durumunun değerlendirildiği toplantıda TFF ve UEFA’nın iş birliği doğrultusunda hayata geçirilebilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Önümüzdeki hafta Fransa’nın Cannes şehrinde tekrar bir araya gelmek üzere randevulaşıldı.

Hacıosmanoğlu Ceferin’e üstünde ismi yazılı forma hediye etti.

Görüşmenin sonunda TFF Başkanı Hacıosmanoğlu Aleksander Ceferin, Zoran Lakovic ve Kadir Kardaş’a üstlerinde isimleri yazılı birer A Milli Takım forması takdim ederken Ceferin de Hacıosmanoğlu’na ziyaretin anısına hazırlanan bir flama hediye etti.

Türkiye Kupası başladı: İki maçla siftah

Türkiye Kupası birinci turu oynanan iki karşılaşmayla başladı. Kahramanmaraş İstiklalspor ile deplasmanda karşı karşıya gelen Kilis Belediyespor rakibini Arif Bostancı’nın 26. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek üst tura yükselen taraf oldu. Günün diğer karşılaşmasında Düzcespor konuk olduğu Sinopspor’u 17’de Fatih Gök, 90’da penaltıdan Sercan Uslu’nun golleriyle 2-0 mağlup etti. Türkiye Kupası birinci turu çarşamba ve perşembe günü oynanacak müsabakalarla tamamlanacak.

Galatasaray’ın gücü Efes’e yetmedi

Anadolu Efes, üçüncü periyotta maçı kopardı.

17. TÜBAD Mehmet Baturalp Turnuvası’nda Anadolu Efes, Galatasaray’ı 88-75 yendi. Antalya’daki Nirvana Cosmopolitan Otel bünyesindeki Cosmos Sports Center’da oynanan müsabakanın ilk periyodu Anadolu Efes’in 24-20 üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmada devreye 45-42 üstün giren Anadolu Efes, üçüncü periyodu 72-51, karşılaşmayı da 88-75 kazandı.

Fenerbahçe futbol takımının formasına yeni sponsor

Burak Kızılhan, Cem Osman Sokullu ve Yusuf Yatkın…

Fenerbahçe futbol takımının forma kol sponsorluğu için Alpet ile sözleşme imzaladı. Ülker Stadyumu’ndaki imza törenine Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, Zeren Group Holding Enerji Grubu Başkanı Cem Osman Sokullu ve Zeren Group Holding CEO Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Yatkın katıldı. Burak Çağlan Kızılhan Alpet logosunun formalarının sağ kolunda yer alacağını belirterek “Futbol A takımımız ile Türkiye’nin en yüksek akaryakıt depolama sistemine sahip dağıtım şirketlerinden biriyle beraberiz. Fenerbahçe’nin sahadaki zaferlerini yeni sezonda şampiyonlukla taçlandırmasını bekliyoruz. Anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. Zeren Group Holding Enerji Grubu Başkanı Cem Osman Sokullu da logolarının Fenerbahçe formasında yer almasından gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Bu sezon umuyorum Fenerbahçe Alpet’e, Alpet de Fenerbahçe’ye şans getirecektir. Şampiyonlukla taçlanan bir sezon olmasını diliyoruz.”

Yusuf Yatkın da Fenerbahçe’yle bir araya gelmeyi uzun süredir arzu ettiklerini söyledi ve “Umarım iyi bir iş birliği olacak ve şampiyonluk kupasını inşallah beraber kaldıracağız” diye konuştu. Toplantı fotoğraf çekimi ve hediye takdimiyle sona erdi.

Ümit Millilerden San Marino’ya farklı tarife

Türkiye 21 Yaş Altı Milli Futbol Takımı UEFA U21 Şampiyonası eleme grubu maçında San Marino’ya konuk oldu. Fenerbahçeli Bartuğ Elmaz’ın 10 ve 15’inci dakikalarda attığı gollerle iki farklı öne geçen millilere yanıt 17’nci dakikada Ciacci’den geldi. İlk yarının kalanında Livan Burcu, Cihan Çanak ve Burak İnce’yle goller bulmaya devam eden Türkiye soyunma odasına 5-1 üstün gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresinde uzun süre gol sesi çıkmadı. Dakikalar 83’ü gösterirken Amici kırmızı kart gördü ve ev sahibi ekip 10 kişi kaldı. Maçta skoru belirleyen gol 90+2’de Emir Ortakaya’dan geldi. Ümit Milliler San Marno’yu deplasmanda 6-1 yendi.

Bu sonuçla milliler gruptaki puanını 10’a yükseltip dördüncü sıradaki yerini korudu. Öte yandan grup ikincisi İrlanda aynı gün oynanan maçta Letonya’yla 2-2 berabere kalınca puanını 17’ye yükseltti. Böylelikle kalan iki maç öncesi aradaki farkın yedi puana yükselmesiyle birlikte genç millilerin şampiyonaya katılma hakkı kalmadı.

Aynı gün oynanan bir diğer maçta Türkiye 20 Yaş Altı Futbol Milli Takımı, Elit Lig ikinci maçında Çekya ile 0-0 berabere kaldı. Milliler ilk maçta da İngiltere’yle 1-1’lik skor sonrası yenişememişti.

Beden dersinde keşfedildi, Tadic’in izinden gitti: Filip Kostic