Brezilya'da Flamengo teknik direktörü Jorge Sampaoli'nin yardımcısı, futbolcu Pedro Gonzalez'e soyunma odasında tokat attı. Hocanın kaderi çıkmaza girmiş durumda.

Jorge Jesus’un eski takımı ve geçen sezonun mart ayına dek Sevilla’yı çalıştıran Jorge Sampaoli’nin teknik direktörlüğünü yaptığı Flamengo şiddet olayıyla sarsıldı. Flamengo’da Sampaoli’nin uykularını kaçıran olayda yardımcı antrenör Pablo Fernandez’in hücum oyuncusu Pedro’ya soyunma odasında tokat attı.

Olayın ayrıntılarıyla alakalı aktarılan bilgide takımın Atletico MG’ye karşı oynadığı karşılaşmada ısınması istenen Pedro talimata olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine Fernandez ve oyuncu tartışmaya başladı. Tartışma maç sonunda soyunma odasında devam etti. Bunun üzerine Fernandez oyuncuya 3 kez tokat attı. Bölge polisi saldırıyı doğruladı ve hücum oyuncusunun yüzünde ve ağzında yaralar olduğunu tespit etti. Minas Gerais Sivil Polisi, uygun yasal önlemler için Özel Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılım göstereceğini taahhüt eden antrenörün serbest bırakıldığını duyurdu.

İki dudağın arasında, bir kulübün kaderi: Sportif direktörler

Olay sırasında Pedro’nun soyunma odasında telefonuna baktığını, ailesi ve arkadaşlarıyla konuştuğu bildirildi. Raporda Flamengo oyuncuları Thiago Maia ve Everton Cebolinha’nın da tanıklık yaptığı belirtildi. Olayın üzerine uykularının kaçtığını ve çözüm düşündüğünü belirten Sampaoli, şiddetin hiçbir zaman çözüm olmadığını ileri sürdü. Herkesin hata yapabileceğini ve değişebileceğini düşünen Sampaoli’nin yardımcısıyla kulübün yolları ayrıldı. Uzun süredir Arjantinlinin yardımcılığını üstlenen ismin ayrılışının ardından Sampaoli’nin kariyerinde atacağı adım merak konusu.

Forvet Pedro ise Instagram hesabından yayınladığı açıklamada “Pablo Fernandez korkakça, sebepsiz ve açıklanamaz şekilde bana saldırdı, yüzüme yumruk attı. Son haftalarda uğradığım psikolojik şiddetin üstüne fiziksel şiddet bardağı taşırdı. Başkasına saldırma hakkı olduğunu düşünen biri kimsenin saygısını hak etmez. Flamengo’da birçok sınavdan geçtim ama hiçbiri bu yaşananla kıyaslanamaz” dedi.