Bu sezon 'İsviçre sistemi' formatını benimseyen Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezon oynanan altı maçla başladı. Devler Ligi'nde ilk güne Kenan Yıldız'ın kaydettiği muhteşem gol damga vurdu. Bayern Münih Dinamo Zagreb'e 9 gol birden attı.

Yenilenen formatı ve 36 takımlı yapısıyla grup aşamasını terk edip gerçek anlamıyla bir lig olma hüviyetine kavuşan Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezon oynanan altı maçla başladı. Almanya ve İtalya’nın beşer, İngiltere, İspanya ve Fransa’nın dörder, Portekiz, Hollanda ve Avusturya’nın ikişer; İskoçya, Belçika, Sırbistan, Hırvatistan, Slovakya, Ukrayna, Çekya ve İsviçre’den birer takımla katıldığı Devler Ligi’in 70’inci sezonunda ilk güne damgayı Kenan Yıldız vurdu.

Saat 19:45’te başlayan iki maçın ilki Juventus ve PSV arasında oynandı. Juve’de milli futbolcu Kenan Yıldız sezon başında sırtına geçirdiği 10 numaralı formayla karşılaşmaya ilk 11’de başladı. Kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıkan genç futbolcu 21’inci dakikada rakip filelere gönderdiği olağanüstü golle Devler Ligi’nde sezonun açılışını yaptı.

Kenan’ın golüyle PSV savunmasında açılan gedikten McKennie de geçince Torino’da ilk yarı Juventus’un iki farklı üstünlüğüyle geçildi. İkinci devrenin başında İtalyanlar Nico Gonzalez’le bir gol daha bulup iyice rahatladı. PSV ise 90+3’te Saibari’yle skoru belirledi. Karşılaşma Juventus’un 3-1’lik galibiyetiyle bitti. Attığı nefis golle güne damga vuran Kenan karşılaşmanın ardından UEFA tarafından ‘Maçın Oyuncusu’ ödülüyle onurlandırıldı. Milli futbolcu ayrıca hem Türk futbolcular arasında hem de Juventus oyuncuları içinde Şampiyonlar Ligi’nde gol atan en genç isim olma unvanını da eline geçirdi. (19 yaş 136 gün)

Aynı anda başlayan bir diğer maçta play-off’ta Galatasaray’ı eleyen Young Boys 42 yıl sonra Avrupa futbolunun en üst seviye organizasyonuna geri dönen Aston Villa’yı ağırladı. Unai Emery’nin öğrencileri maçtan 3-0’lık net bir galibiyetle ayrıldı.

Galatasaray, Kadıköy’e lider gidiyor: Batsman ‘Ben de varım’ dedi

Bayern gol oldu yağdı

Bundesliga’da geride kalan sezon şampiyonluğu Xabi Alonso’nun Bayer Leverkusen’ine kaptırdıktan sonra teknik direktörlük görevini Vincent Kompany’ye teslim eden Bayern Münih ligde yaptığı kusursuz başlangıcı Şampiyonlar Ligi’nde de sürdürdü. Tarihinde altı defa Devler Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Bavyera temsilcisi turnuvanın ilk maçında karşılaştığı Hırvat ekibi Dinamo Zagreb’i 9-2 yendi. Organizasyon tarihinde bir maçta dokuz kez ağları sarsmayı başaran ilk takım olan Bayern’de goller üçü penaltıdan olmak üzere dördü Harry Kane’den ve Olise (2), Guerreiro, Sane, Goretzka’dan geldi.

Arda Güler’in ilk Devler Ligi maçında Mbappe siftah yaptı

Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Real Madrid unvanını korumak için bu sene de mücadele ettiği turnuvanın ilk maçında Alman temsilcisi Stuttgart’ı Santiago Bernabeu’da ağırladı. Arda Güler’in yedek soyunduğu maça yeni transfer Mbappe ilk 11’de başladı. Real Madrid formasıyla çıktığı ilk Devler Ligi maçında ikinci devrenin hemen başında gol sevinci yaşayan Fransız yıldız takımını öne geçirdi. Stuttgart 68’inci dakikada eşitlik sayısını bulsa da beraberlik sonrası oyuna giren Arda Güler ve Modric’le birlikte ivme yeniden Los Blancos’a döndü. 83’te Rüdiger’le yeniden öne geçen İspanyol temsilcisi 90+5’te yeni transfer Endrick’le skoru belirledi. Real Madrid, Stuttgart’ı 3-1 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi’ne üç puanla başladı.

Liverpool’dan Milan’a karşı bir geri dönüş daha

Günün öne çıkan maçında 2005’te İstanbul ve 2007’de Atina’daki finallerde birbirlerine rakip olan Milan ve Liverpool Milano’daki San Siro Stadı’nda kozlarını paylaştı. Maçın hemen başında Christian Pulusic’in golüyle öne geçen kırmızı-siyahlılar devrenin kalanında Liverpool tarafından sürklase edildi. Salah’ın bir türlü direkleri aşamadığı, Jota’nın ise net fırsattan yararlanamadığı pozisyonlar sonrası devreye Liverpool’un stoperleri girdi. Konate’nin 23, kaptan Van Dijk’ın ise 41’de attığı gollerle konuk ekip soyunma odasına 2-1 önde girdi. İkinci yarıda Szoboszlai’yle bir kez daha fileleri havalandıran Merseyside temsilcisi farkı ikiye yükseltip rahatladı. 67’nci dakikada Macar oyuncunun kaydettiği gol sonrası San Siro’dan başka gol çıkmadı. Liverpool, zorlu Milan maçıyla açtığı Şampiyonlar Ligi sezonunda üç puanı hanesine 3-1’lik skorla yazdırdı.

Günün son maçında eleme turunda Fenerbahçe’yi turnuva dışına iten Lille, Portekiz temsilcisi Sporting’e konuk olduğu maçtan 2-0’lık yenilgiyle ayrıldı. Sporting’de goller son dönemin formda santrforu Gyökeres ve Debast’tan gelirken Lille cephesinde Angel Gomes kırmızı kart gördü.

Cristiano Ronaldo’nun takımına İtalyan hoca iddiası