Temizliği için 1.5 milyar dolar ayrılmasına karşın kirlilik sorunu tam anlamıyla çözülemeyen Seine Nehri'nde 10 kilometre yüzme yarışına katılan milli sporcu Kuzey Tunçelli şikayetini dile getirdi.

Seine Nehri Olimpiyatlar boyunca en fazla tartışılan unsurlardan oldu. Nehirdeki kirlilik uğruna 1.5 milyar dolardan fazla yatırım yapılmış olmasına rağmen giderilemedi. Tarihte bir ilk olarak açılışta kafilelerin üzerinden geçtiği bu nehirde başta triatlon branşındaki yüzme yarışı olmak üzere farklı etkinlikler hedefleniyordu.

Bu etkinliklerden biri de 10 kilometre yüzme yarışıydı. Bu yarışmada Kuzey Tunçelli ve Emir Batur Albayrak da yer aldı. Emir yarışı tamamlayamazken Kuzey 23. sırada yer aldı. Kuzey yarış sonrası açıklamalarda bulundu.

Kuzey nehir hakkında “Su çok pisti. Kokusu, tadı çok kötüydü. Daha uygun bir ortamda olsaydı benim için güzel bir yarış olurdu. Fakat akıntıdan dolayı gidemediğimi hissettim. Kötü bir yarış deneyimi oldu. Suyun içini göremiyordum, kendi elimi göremiyordum. Bu da yarış sırasında çok kötü etkiliyor. Kafanızı kaldırıp bakmanız gerekiyor gittiğiniz yere ve bu da çok yoruyor.” dedi.

Kuzey Tunçelli olimpiyat beşincisi

Tunçelli, Paris’te iyi bir deneyim elde ettiğini vurgulayarak, “Önceki yarışta çok iyi hissettim. Türkiye’nin gururu olmak çok önemliydi ve bunu başarmak beni inanılmaz mutlu etti. Bu yarışa gelecek olursak, ilk tecrübemdi. Benim için kötü bir yarıştı ama iyi bir tecrübeydi. Sonrasında ne olur bilemem ama şu anda havuzdan devam edeceğim gibi duruyor.” ifadelerini kullandı.

Kuzey “Büyük bir başarıydı benim için. Herkes benimle gurur duydu. Hedeflerimin, çalışmalarımın karşılığını aldığımı hissettim, bu da çok anlamlıydı. İnşallah ilerleyen dönemlerde benim adıma her şey daha güzel olacak.” diyerek sözlerini tamamladı.

Futbolun kaosu olimpiyat dinlemedi: Futbolcunun çarptığı hakem maça devam edemedi